Na Svetom Duhu otvoren novi aneks zgrade Klinike za očne bolesti

Danas je u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Sveti Duh otvoren novoizgrađeni aneks zgrade Klinike za očne bolesti, a u novom prostoru u prizemlju i na prvom katu smještene su ambulante za djecu i za odrasle s dvije čekaonice te je izgrađeno dizalo kako bi se olakšao pristup osobama s invaliditetom.

bandic_otvorena_bolnica
Kako javlja Hina, ravnatelj Kliničke bolnice Sveti Duh Mladen Bušić rekao je da su djelatnici Klinike za očne bolesti u 60 gradskih i 11 privatnih vrtića tijekom protekle tri godine pregledali 15.000 djece i u njih 300 otkrili slabovidnost te ih uputili u svoju ambulantu.

Dr. Bušić je rekao kako se na Klinici za očne bolesti provodi screening slabovidnosti djece do četiri godine i izlječenje do sedme godine, a od nove školske godine primjenjivat će mjere zdravstvene zaštite koje priprema Ministarstvo zdravlja.

“Klinika za očne bolesti želi postati Referentni centar za dječju oftamologiju”, rekao je ravnatelj Bušić dodajući da će to lakše postići sad kad imaju novi aneks zgarde, novo dizalo i novu opremu.

Uređenja ambulante i dizala finacirao je Grad Zagreb, a dva uređaja za operaciju i elektrofiziologiju oka donirale su zagrebačke i hrvatske tvrtke.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podsjetio je da je bolnica Sveti Duh nedavno proslavila 210 godina, što je čini najstarijom u Hrvatskoj, i da je najprije 127 godina bila na Jelačić placu, a da se na Svetom Duhu ukorijenila u protekle 83 godine.

Bandić je obećao da će Grad Zagreb uložiti novca koliko je potrebno kako bi se do kraja sanirale sve zdravstvene institucije Grada Zagreba, a prema jučerašnjoj odluci Gradske skupštine izdvojeno je 110 milijuna kuna za prvu fazu sanacije.