Na Cvjetnom trgu po prvi put održan Dan zdravih dojki

Na Cvjetnom trgu, u središtu Zagreba, prvi su put Dan zdravih dojki obilježili Liga protiv raka i Klub žena oboljelih od raka dojke.

dan_zdravih_dojki

Žele podignuti svijest o utjecaju načina života na razvoj tog raka te upozoriti na potrebu prihvaćanja zdravih životnih navika koje mogu znatno smanjiti rizik od obolijevanja.

Dan zdravih dojki obilježava se u svim europskim zemljama 15. listopada na poticaj Udruge Europa Donna – Europske koalicije protiv raka dojke koju je od samog početka činila i Hrvatska liga protiv raka. Hrvatska liga ovaj dan obilježava od 2009., no danas, vikend uoči 15. listopada, prvi je put to učinjeno na otvorenom.

Na štandu Hrvatske lige protiv raka na Cvjetnom trgu danas, od 11 do 14 sati, po cijeni od 30 kuna prodavale su se ulaznice za rođendanski koncert hrvatskog izdanja časopisa Rolling Stone.

Na koncertu će nastupiti punk bend Hladno pivo, a održat će se u subotu, 19. listopada, u zagrebačkoj Tvornici kulture. Prihod od prodaje tisuću ulaznica bit će doniran Ligi protiv raka, a moguće ih je kupiti i on-line te na svim prodajnim mjestima Entrio.