Na blagdan Svih svetih besplatan prijevoz prema gradskim grobljima

ZET - autobus - Mirogoj
Foto: Zagrebački holding

Posebna regulacija javnog prijevoza na snazi će biti Na blagdan Svih svetih ZET će, kao i prethodnih godina, uspostaviti izvanredne autobusne linije prema gradskim grobljima na kojima je Grad Zagreb omogućio besplatan prijevoz.

Također će se na redovnim tramvajskim i autobusnim linijama primjenjivati prilagođeni vozni red.

Evo detalja:

TRAMVAJSKI PROMET
Na blagdan Svih svetih, u srijedu 1. studenoga,  u tramvajskom prometu će se primjenjivati nedjeljni vozni red, ali će na linijama 4, 6, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. Kako bi se olakšao prelazak putnika iz tramvaja na autobusne linije terminala Kaptol, ovisno o broju putnika, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište u Ilici, neposredno uz Trg bana Josipa Jelačića.

AUTOBUSNI PROMET
Kako bi se uspostavila kvalitetna prometna povezanost, u srijedu, 1. studenoga, vozit će autobusi na izvanrednim linijama: Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij, Kvaternikov trg – Srebrnjak, Dubrava – Miroševec, Dubec – Markovo Polje i Podsused centar – Poljanica – Gornja Bistra.

PRIJEVOZ DO MIROGOJA I KREMATORIJA
Izvanredne autobusne linije Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij i Kvaternikov trg – Srebrnjak bit će uspostavljene u srijedu, 1. studenoga, od 8 do 20 sati. Na linijama Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Mirogoj – Krematorij, autobusi će polaziti nakon popunjenja, bez usputnog zaustavljanja na stajalištima redovnih linija, dok će se linija za Krematorij zaustavljati na privremeno uspostavljenom stajalištu na Remetskoj cesti, u zoni raskrižja s Mirogojskom cestom.
Trasa linije Kaptol – Mirogoj: Kaptol – Zvonarnička – Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea – Mirogoj. U povratku: Mirogoj – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.
Trasa linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij: Kaptol – Zvonarnička – Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea – Mirogoj – Mirogojska – Remetska cesta – Krematorij. U povratku: Krematorij – Remetska cesta – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.
Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija, kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij.
Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovne linije.
Izvanredna autobusna linija 297 (Kvaternikov trg – Srebrnjak) prometovat će u srijedu, 1. studenoga od 8 do 20 sati.
Trasa linije: Terminal Kvaternikov trg – Heinzelova – Kvaternikov trg – Domjanićeva – Srebrnjak – Bijenička cesta (okretište autobusa) te istom trasom u povratku.
Autobusi izvanredne linije 297 zaustavljat će se samo na stajalištu Srebrnjak/Petrova ulica.
Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na peronu linije 201, a izlazak na zapadnom dijelu Heinzelove ulice.
Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta.
Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak.
Izmjene na autobusnim linijama čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije
Autobusna linija 207 (Kvaternikov trg – Rim – Kvaternikov trg) će u srijedu voziti djelomično izmijenjenom trasom: Kvaternikov trg – redovnom trasom do raskrižja Domjanićeve i Petrove ulice – Petrova – Laščinska – Bijenička i dalje uobičajenom trasom do Ulice Rim. U povratku autobus vozi istom trasom. Autobus će polaziti sa stajališta linije 204.
U srijedu, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, zbog posebne regulacije prometa, neće prometovati redovne autobusne linije 106 (Kaptol – Mirogoj – Krematorij) i 201 (Kaptol – Kvaternikov trg).
Autobusne linije 203 (Svetice – Kaptol) i 226 (Kaptol – Remete – Svetice) u srijedu, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, prometovat će redovnom trasom do Krematorija, a u slučaju nemogućnosti prolaska, linije će sa Svetica prometovati skraćeno do Remeta, odnosno Vineca.
Tijekom posebne regulacije prometa, u srijedu, 1. studenoga od 8 do 20 sati, mijenja se trasa redovne autobusne linije 105 (Kaptol – Britanski trg). Prema Britanskom trgu autobusi će voziti na relaciji Kaptol – Zvonarnička – Degenova – Medveščak – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – i dalje uobičajenom trasom. Uspostavit će se i privremeno stajalište u Vrančićevoj ulici, u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom. U smjeru Kaptola autobusi će voziti uobičajenom trasom.

PRIJEVOZ DO MIROŠEVCA
Izvanredna autobusna linija 299 (Dubrava – Miroševec) prometovat će u srijedu, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, bez usputnog zaustavljanja.
Trasa izvanredne linije: Avenija Gojka Šuška – Ulica Rudolfa Kolaka – Aleja Tišine – rotor Miroševec – Mramorni prilaz – Oporovečka – Aleja Tišine – Ulica Rudolfa Kolaka – Avenija Gojka Šuška – terminal Dubrava – Avenija Gojka Šuška.
Ulazak putnika u autobuse za Miroševec bit će sjeverno od izlaza s terminala Dubrava, na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška. Ulazak putnika na Miroševcu bit će na istočnom dijelu kolnika Mramornog prilaza,  na dijelu od Topolovečkog priključka do Ulice Vladimira Jurčića.
Izlazak putnika u Dubravi bit će na izlaznom stajalištu na zapadnom dijelu terminala, a na Miroševcu bit će na Aleji Tišine, u zoni raskrižja sa Žitnom ulicom (ulaz na parkiralište groblja).
Izmjene na autobusnim linijama čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije
U srijedu, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, linije 206 (Dubrava – Miroševec) i 210 (Dubrava – Studentski grad – Novi Retkovec) neće prometovati, dok će se autobusna linija 230 (Dubrava – Granešinski Novaki) od 7.30 do 20 sati pojačati dodatnim prijevoznim kapacitetima. Linija 235 (Dubrava – Trnava – Kozari Bok) će polaziti sa stajališta na 3. peronu terminala Dubrava.

PRIJEVOZ DO MARKOVOG POLJA
Izvanredna autobusna linija 298 (Dubec – Markovo Polje), prometovat će u srijedu, 1. studenoga, od 8 do 20 sati.
Predviđena trasa linije je: Dubec – Zagrebačka – Varaždinska – Vugrovečka – Alejom mira do groblja Markovo polje.
Autobusi će se zaustavljati samo na stajalištima u Sesvetama (Zagrebačka – Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka – Varaždinska).
Ulazak putnika u autobuse za Markovo Polje bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu s kojeg uobičajeno polazi linija 274, a ulazak putnika za smjer prema Dupcu bit će na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira.
Izlazak putnika iz autobusa na Markovom polju bit će na sjevernoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira, a  na terminalu Dubec bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija.

Izmjene na autobusnim linijama čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije
Redovna autobusna linija 267 (Dubec – Markovo Polje) neće prometovati u srijedu, 1. studenoga, dok će od četvrta, 26. listopada, kao i u četvrtak, 2. studenoga, prema potrebi biti pojačana dodatnim prijevoznim kapacitetima.
Autobusi linije 271 (Dubec – Sesvete – Jesenovec – Glavnica Donja), se do četvrtka, 2. studenoga, privremeno zaustavljaju na autobusnom stajalištu u Glavnici Donjoj, u zoni kbr. 5.
Autobusi linije 272 (Dubec – Sesvete – Moravče), do četvrtka, 2. studenoga, privremeno se zaustavljaju na autobusnom stajalištu u Moravču, u zoni kbr. 83.

OSTALE AUTOBUSNE LINIJE
Uobičajeni raspored primjenjivat će se na redovne autobusne linije u srijedu, 1. studenoga, ali će se prema potrebi uključivati dodatni prijevozni kapaciteti.
U srijedu, 1. studenoga, autobusna linija 125 (Črnomerec – Gornje Vrapče) bit će prema potrebi pojačana dodatnim prijevoznim kapacitetima od 8 do 17 sati.
Autobus na redovnoj liniji 182  (Trg mladosti – Groblje Zaprešić – Šibice) neće u srijedu, 1. studenoga ostvarivati polaske do groblja Zaprešić. U razdoblju od 8 do 20.45 sati, za prijevoz do groblja bit će uspostavljena izvanredna autobusna linija 181 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić), koja će polaziti svakih 30 minuta.
Autobusi na linijama 172 (Črnomerec – Zaprešić), 176 (Črnomerec – Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra), do četvrtka, 2. studenoga, u vremenu od 8 do 20 sati, zaustavljat će se u oba smjera na stajalištu Gospodska, dok će autobusna linija 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra) u srijedu, 1. studenoga, biti pojačana izvanrednom autobusnom linijom 198 (Podsused centar – Poljanica – Gornja Bistra) s polascima svakih 90 minuta.

Prijevoz na izvanrednim autobusnim linijama prema gradskim grobljima na području grada Zagreba u srijedu, 1. studenoga, bit će besplatan!