BLAGDAN SVIH SVETIH: Već od ove subote posebna regulacija prometa, evo gdje nećete moći autom

ZET - autobus - Mirogoj
Foto: ZET

U povodu blagdana Svih Svetih uvodi se posebna regulacija prometa u zoni gradskih grobalja, i to, u nekim od tih zona, već od ove subote, 26. listopada.

Pristup u zone zabrane i ograničenja prometa bit će omogućen samo vozilima ZET-a, autotaksi vozilima, vozilima osoba s invaliditetom i vozilima s posebnom dozvolom, sukladno postavljenoj regulaciji prometa.          

  • ZONA MIROGOJ 

Od subote 26. 10., do srijede 30. 10., i  od subote 2. 11. do nedjelje 3. 11., od 7:30 do 21:00 sati:
 
Uvodi se zabrana prometa motornim vozilima osim redovnih autobusnih linija ZET – a, autotaksi vozila i vozila s posebnom dozvolom Mirogojskom cestom od Remetske ceste do rotora i Alejom Hermana Bollea.
 
U četvrtak, 31. 10., uvodi se zabrana prometa motornim vozilima Mirogojskom cestom od Remetske ceste do rotora i Alejom Hermana Bollea, osim redovnih autobusnih linija ZET-a.
    
U petak, 1. 11., od 7:30 do 21:00 sati:
 
– zabrana prometa bit će uspostavljena u Aleji Hermana Bollea, Mirogojskom od Rockefellerove do Aleje Hermana Bollea te Remetskom cestom i ulicom Kameniti stol, za sva   vozila osim vozila ZET-a, autotaksi vozila i vozila s posebnom dozvolom.
  
– prijevoz autobusima bit će iz Bijeničke ulice, Ulicom Hermana Bollea do polaznog stajališta kod mrtvačnice i Mirogojskom u povratku, a autobusi za Krematorij će se zaustavljati na autobusnom stajalištu uz arkade te će nastaviti Mirogojskom preko Remetske do Krematorija.
 
– promet autotaksi vozilima do Mirogoja bit će dozvoljen samo iz smjera Mirogojske i Ulicom Hermana Bollea u smjeru Bijeničke.
 
– autotaksi vozilima koja dolaze iz smjera Krematorija i idu prema jugu zabranjeno je skretanje lijevo prema arkadama na Mirogoju, odnosno moraju ići ravno Mirogojskom prema Zvijezdi.
 
– autotaksi vozila i vozila s posebnom dozvolom moći će se kretati Remetskom od Mirogojske do južnog ulaza u parkiralište kod Krematorija te kroz parkiralište prema sjeveru, a  vozila iz  pravca sjevera (Kameniti stol) moći će ući samo na sjeverni ulaz parkirališta.

  • ZONA KAPTOL          

Od subote, 26. 10. do četvrtka 31. 10., od 7:30 do 21:00 sati, uspostavit će se zabrana prometa u  Ulici Kaptol (osim vozila ZET-a, autotaksija i dostave),
 
petak, 1. 11. od 07:30 do 21:00 sat uvodi se zabrana prometa u ulici Kaptol svim vozilima osim vozila ZET-a.
 
petak, 1. 11. od 7:30 do 21:00 sat uvodi se jednosmjeran promet u ulici Nova Ves, od Vrančićeve do Degenove, u smjeru prema jugu. Lijevo skretanje iz Ribnjaka u Degenovu bit će zabranjeno.

  • ZONA SREBRNJAK 

U petak, 1. 11. od 7:30 do 21:00 sat, uvest će se slijedeća ograničenja:
 
Zabrana prometa bit će uspostavljena Bijeničkom od Srebrnjaka do Laščinske kbr. 144 te Laščinskom, od Laščinskog Borovca do Bijeničke;
Jednosmjeran promet uvest će se u Bijeničkoj, od Aleje Hermana Bollea do Srebrnjaka, kao i u ulici Srebrnjak od Bijeničke do kružnog toka na Petrovoj;
Desno skretanje iz kružnog toka kod Petrove u ulicu Srebrnjak bit će zabranjeno za sav promet, osim vozilima ZET-a;
Bit će zabranjeno parkiranje na Bijeničkoj, od Aleje Hermana Bollea do ul. Srebrnjak.

  • ZONA MIROŠEVEC 

Od subote 26. 10. do subote 2. 11., od 07:00-20:00 sati uvodi se zabrana prometa u Aleji tišine, osim za vozila ZET-a i autotaksi vozila.
    
U petak 1. 11. od 07:30 do 20:00 sati, uvest će se slijedeća ograničenja:
 
Zabrana prometa uvodi se u R. Kolaka od Ljubijske do Grižanske, u Grižanskoj, od Ul. Mirka Deanovića do Rudolfa Kolaka, Novačkom od Potočke do ulice Pesteri, u Aleji tišine, Mirnoj ulici, Mramornom prilazu, u zoni raskrižja Oporovečka, R. Kolaka, Grižanska te na raskrižjima svih ulica koje izlaze na Grižansku između Malekove i R. Kolaka, osim za vozila ZET-a, autotaksi vozila i vozila s posebnom dozvolom.

  • ZONA MARKOVO POLJE 

Od subote, 26. 10. do četvrtka, 31. 10. i u subotu 2. 11. od 07:00 do 20:00 sati uvodi se jednosmjerni promet u Aleji Mira  u smjeru istoka (od Zlatarske u smjeru Vugrovečke) za sva vozila osim ZET-a.
 
petak 1. 11. od 06:00 do 20:00 sati uvodi se zabrana prometa Vugrovečkom od Varaždinske do groblja Markovo polje i u Aleji mira.
 
Pristup u zone zabrane i ograničenja prometa biti će omogućen samo vozilima ZET-a, TAXI, vozilima invalida i vozilima s posebnim dozvolama.