Od sutra posebna regulacija prometa u zonama glavnih gradskih groblja

Foto: Screenshot

U povodu blagdana Svih svetih, od četvrtka 26. listopada do četvrtka 2. studenog 2023. u zonama glavnih gradskih groblja provodit će se privremena regulacija prometa.

Sve do blagdana Svih Svetih, kao i na Dušni dan, prema većim gradskim grobljima kao i manjim lokalnim grobljima javni prijevoz se pojačava dodatnim kapacitetima, a na dan 1. studenog, primjenjivat će se izvanredna organizacija prijevoza prema glavnim gradskim grobljima.

Sva će gradska groblja 30. i 31. listopada te 1. studenoga biti otvorena od 6:00 sati do 24:00 sata.

U zonama gradskih groblja na snazi su uobičajeni režimi ograničenja prometa pa je pristup u te zone omogućen samo vozilima ZET-a, taksi vozilima, vozilima osoba s invaliditetom na kojima je istaknut znak pristupačnosti te vozilima s posebnom dozvolom.

Upućujemo apel Zagrepčankama i Zagrepčanima da što je moguće više tijekom blagdanskih dana koriste javni gradski prijevoz kako bi se smanjile prometne gužve i osigurala mogućnost dostojanstvenog posjeta posljednjih počivališta svojih najmilijih. Prijevoz na izvanrednim autobusnim linijama prema gradskim grobljima bit će besplatan u srijedu, 1. studenoga!