MODERNIZACIJA: Računalni sustav nadzire kretanje kamiona Čistoće i stanje u spremnicima otpada

MODERNIZACIJA: Računalni sustav nadzire kretanje kamiona Čistoće i stanje u spremnicima otpada
Foto: Zagreb.hr

Zagrebačka Čistoća uspostavlja operativno-komunikacijski odjel (OKO) i službu za ophodnju koja će započeti s radom od četvrtka, 20. veljače.

Putem internih aplikacija, iz operativno-komunikacijskog odjela će se u realnom vremenu pratiti vozila u izvršavanju svakodnevnih poslova prikupljanja otpada. Također će se pratiti stanje spremnika za odvojeno prikupljanje otpada na zelenim otocima koji su opremljeni senzorima za dojavu popunjenosti.

MODERNIZACIJA: Računalni sustav nadzire kretanje kamiona Čistoće i stanje u spremnicima otpada
Foto: Zagreb.hr

Sva će se vozila Čistoće nadzirati 24 sata dnevno, a računalni će sustav kontinuirano optimizirati poslovne procese te će, primjerice, do zelenih otoka i drugih spremnika za otpad upućivati najbliže vozilo.

Isto tako, promptnije postupanje bit će moguće i temeljem dojava građana kroz pozivni centar Zagrebačkog holdinga koji je također na raspolaganju 24 sata dnevno.

Novosti su u podružnici Čistoća predstavili gradonačelnik Milan Bandić i voditelj podružnice Jure Leko.

Bandić je pri tome rekao da nema podizanja cijena ni za jednu kunu dok se ne racionalizira i optimiziro poslovanje Čistoće. “Mi moramo pokazati efikasnost, urednost, djelotvornost, pedantnost….i do konca ljeta ćemo to demonstrirati”, rekao je Bandić.

OKO radi 24 sata dnevno, pružajući servisne informacije Pozivnom centru Zagrebačkog holdinga, koji je na usluzi građanima pozivom na broj telefona 072 500 400 (cijena lokalnog poziva). OKO će surađivati i s ostalim srodnim operativno komunikacijskim službama Grada Zagreba, Grupe Zagrebačkog holdinga, PU Zagrebačke MUP-a RH, vatrogastva, ZHMP GZ i drugima.

Služba za ophodnju koja će sa 17 vozila pokrivati 17 gradskih četvrti, pratit će aktivnosti na terenu: poslove provjere i kontrole postupanja korisnika usluga, kontrole stanja zelenih otoka (viškova otpada oko spremnika i ostalih nepravilnosti) te biti u izravnom kontaktu i koordinaciji s predstavnicima gradskih četvrti i mjesnih odbora.

“Danas predstavljamo suvremen sustav pomoću kojeg u Čistoći objedinjujemo praćenje svih naših resursa, od radnika, angažiranih vozila, programa odvoza, popunjenosti spremnika pomoću softverskih rješenja. Rute pražnjenja spremnika od danas nam predlaže računalo, da bi mi učinkovitije i racionalnije upravljali poslovnim procesima. Naše optimalno planiranje i trud oko poboljšanja kvaliteta usluga, snažniju suradnju s predstavnicima gradskih četvrti i mjesnih odbora i pojačanu edukaciju prema građanima, svi ćemo prepoznati kao uredniji i čišći grad”, izjavio je Jure Leko, voditelj Holdingove podružnice Čistoća.