Mladić (21) osuđen na 20 dana zavora! Je li sudac bio prestrog? Evo kakav je prekršaj počinio…

Policija najavila novu veliku akciju
Ilustracija | Foto: MUP

Mladi vozač koji je upravljao osobnim automobilom premda nika nije položio vozački ispit na Prekršajnom sudu u Zagrebu osuđen je na 20 dana zatvora.

U utorak, 12. svibnja oko 18.50 sati policijski su službenici zaustavili osobni automobil marke Opel Astra karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnjak. Daljnjim je postupanjem utvrđeno kako 21-godišnjak osobnim automobilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje vozilom bilo koje kategorije, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Zbog vožnje bez vozačke uhićen je te je uz optužni prijedlog predan Prekršajnom sudu u Zagrebu gdje mu je sudac izrekao kaznu zatvora u trajanju od 20 dana.

Istu večer, policijski službenici zaustavili su još dva vozača pod utjecajem alkohola i to 47-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom oko 21.20 sati po Slavonskoj aveniji pod utjecajem od 2.25 g/kg alkohola u organizmu te oko 23.30 sati 53-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom po Aveniji Dubrava pod utjecajem od 2,10 g/kg alkohola u organizmu.

Oba vozača su smještena na otrežnjenje te su protiv njih podnijete prijave nadležnom sudu redovnim putem.

Komentari