MLADE SNAGE: Policijska uprava zagrebačka pojačana sa 123 policajca i policajke

Foto: PU zagrebačka

Policijska uprava zagrebačka pojačana sa 123 policijska službenika. Uvodeći ih u službu, načelnik Policijske uprave zagrebačke gospodin Marko Rašić, profesionalnim je i biranim motivirajućim riječima, pozdravio nove kolegice i kolege.

Pri tom, ukratko je opisao ustrojstvo Uprave, te iznio i par podataka glede nadležnosti kako bi se stekao dojam o veličini i obimu očekivanih i predviđenih poslova s kojima se Policijska uprava zagrebačka proteklih godina uspješno nosi. Posebno je spomenuto kako su oni – budući policijski službenici, od danas policajci najveće Uprave u RH i to u Zagrebu i okolici gdje se odvija većina političkog, društveno i kulturnog života Republike Hrvatske, te stoga treba osjetiti tu čast i odgovornost.

Kako je istaknuo načelnik Rašić: „Posljednjih godina vrlo dobri sigurnosno analitičko statistički pokazatelji, primjer su dobrog planiranja službe i funkcioniranja svih unutar Uprave, a što je rezultat svakog pojedinca koji je dao i koji daje maksimum u okviru svog radnog mjesta“.

Stoga je pozvao nove kolegice i kolege: „Svojim osobnim a onda i profesionalnim angažmanom ne samo kao pojedinci nego kao dio organizacije budite dio učinkovitog tima Policijske uprave zagrebačke“. Također, nastavio je načelnik Rašić: „Iskoristite prilike koje vam Policijska uprava zagrebačka pruža, učite od starijih kolega, školujte se unutar sustava. Vaša razmišljanja su dobrodošla, želimo vaš trud i snagu ali i vaše ideje i prijedloge kako unaprijediti još više našu službu, kako olakšati naš posao, kako pronaći još više zadovoljstva u svakodnevnom radu“.

Pri tome, kako je načelnik Rašić naglasio: „Stvarajte kolegijalne odnose ali zakonito postupajte uvijek“, pozivajući sve, da vode brigu i o svom ugledu, čuvajući tako i ugled službe.

Na kraju, uz čestitke na odabiru poziva, sve je pozvao: „Službu obavljajte časno za sebe i druge, časno nosite odoru, zajednički stvarajmo Policijsku upravu zagrebačku i posebno želim da vam ovaj dan ostane u lijepom osobnom sjećanju kao dio vašeg osobnog uspjeha“.