Milanović na Vladi opleo po Bandiću: “Ne zna, ne želi ili ne može riješiti…”

Na današnjoj sjednici Vlade bilo je riječi i o uvođenju naplate cestarine na autocesti Zagreb – Sisak.

vlada-rh-milanovic

– Tijekom 2014. godine HAC će dovršiti izgradnju i pustiti u promet dionicu autoceste A11 Buševec – Lekenik u dužini od 11,2 kilometra. Predlaže se uvođenje naplate cestarine sukladno Pravilniku o cestarinama – rekao je zamjenik ministra Zdenko Antešić te dodao kako bi za prvu kategoriju vozila na ovoj dionici cestarina treba iznositi oko 9 kuna, ivještava Večernji list.

– To će biti otvoreno u jesen, ovaj dio autoceste koji kreće iz Zagreba, od Dugava, s ranžirnog kolodvora, neće biti gotov zbog imovinsko-pravnih problema koje grad Zagreb ne zna, ne želi ili ne može riješiti – kazao je Milanović i time neizravno prozvao zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

– Građani moraju čuti da će država svoj dio posla obaviti, a treba vidjeti hoće li država trebati odraditi sve kako bi građani mogli koristiti autocestu i voziti se do Siska iz centra Zagreba, a ne da idu iza Velike Gorice i onda se ukrcavaju u autocestu zato što netko ne zna, ne može ili ne želi već šest ili sedam godina riješiti imovinsko-pravne probleme – kazao je Milanović te dodao da je Hrvatska u zadnjih 15 godina “dokazala da zna rješavati takve stvari”, prenosi Večernjak.