Milanović ispratio hrvatske vojnike koji odlaze u misiju u Poljsku: “Čuvajte ugled i reputaciju Hrvatske”

Foto: Dario Andrišek / Ured predsjednika

U vojarni “Bilogora” u Bjelovaru danas je održan svečani ispraćaj pripadnika 11. hrvatskog kontingenta uoči njihovog odlaska u NATO aktivnost ojačane prednje prisutnosti u Republiku Poljsku.

“Čuvajte hrvatski ugled i reputaciju, teško je sticana. I gdje god idete vijte hrvatski barjak. Gleda vas se kao hrvatske vojnike i predstavnike Hrvatske”, poručio je vojnicima predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović, objavio je Ured predsjednika.

“Učite, školujte se i iskoristite svaku priliku da napredujete da biste se, kada se vratite u Hrvatsku, mogli opet posvetiti onome što je vaš primarni zadatak, što je u srcu vašeg poslanja, a to je obrana Hrvatske, njezinih ljudi, prostora, teritorija, demokratske vlasti odnosno ustavnog poretka. Pazite na sebe. Čuvajte ugled i reputaciju Hrvatske, gradite je i dižite je, nemojte propustiti priliku da to radite. Ponosni smo na vas i čekamo da se vratite doma”, rekao je predsjednik Milanović na svečanom ispraćaju 11. hrvatskog kontingenta u sklopu ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj – HRVCON eFPBG-POL održanom u vojarni “Bilogora” u Bjelovaru.

Uz predsjednika Milanovića bili su savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić, posebni savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković i pročelnik Vojnog ureda u Kabinetu za obranu i nacionalnu sigurnost Ureda predsjednika kontraadmiral Predrag Stipanović.