MILAN BANDIĆ: Hvala vam na neponovljivom i veličanstvenom dočeku Vatrenih

Navijači - doček Vatrenih na Trgu bana Jelačića

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputio je poruku zahvale Zagrepčankama, Zagrepčanima i svim drugim sudionicima veličanstvenog dočeka hrvatskih nogometaša.

Drage Zagrepčanke i Zagrepčani,
dragi navijači

Danas smo na središnjem zagrebačkom trgu i na ruti od Zračne luke Dr. Franjo Tuđman do Trga bana Josipa Jelačića prisustvovali neponovljivom i veličanstvenom događaju.

Svi kao jedan izrazili smo poštovanje i zahvalu našim junacima iz Rusije, koji su na Svjetskom nogometnom prvenstvu na impresivan način ostvarili povijesni rezultat, dostojanstveno predstavljali boje Hrvatske, pokazali svoju nogometnu i ljudsku veličinu, bili ambasadori Hrvatske kakve samo poželjeti možemo.

Igrajući srčano i vatreno, izgarajući na terenu, iskazujući zajedništvo bez premca i ljubav prema domovini i svom narodu, svojim su fenomenalnim postignućem oduševili i ujedinili Hrvatsku, donijeli dašak optimizma i pozitivnu energiju, priuštili nam silnu radost i učinili nas beskrajno ponosnim i, još više, stekli simpatije cijeloga svijeta.

U toj njihovoj iznimnosti i veličini i vi ste, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, dragi prijatelji i navijači iz cijele Hrvatske i dijaspore, bili na visini zadatka – svojim dolaskom, iskazanim dostojanstvom i emocijama!

Hvala vam od srca. Hvala svima koji su pomogli da ova zahtjevna organizacija prođe u savršenom redu, svim nadležnim institucijama, djelatnicima hitnih službi, policije, osiguranja, svim komunalnim i drugim službama koje su svoj posao odradile besprijekorno.

Veselimo se i radujmo danas, budimo zauvijek ponosni na naše momke, a sutra, na radnom mjestu i u svakodnevnom životu, budimo svjesni značaja njihovoga uspjeha i njihove poruke koju su poslali – uz puno rada, odricanja i iznad svega zajedništva svaki cilj je dostižan.

Hvala svima !

Gradonačelnik Grada Zagreba
Milan Bandić