METEOROLOZI OTKRIVAJU: Što nam još donosi prevrtljiva veljača, kada možemo očekivati zahladnjenje i snijeg?

Foto: Freepik

U Hrvatskoj će danas prevladavati sunčano u većini kopnenih krajeva, isto i na jugu, dok se u gorskoj Hrvatskoj te na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana očekuje umjerena naoblaka, a obzirom da će biti mirno, bez vjetra, moguća je i sumaglica ili magla, javlja Dnevnik.hr.

U srijedu će još u većini kopnenih krajeva prevladavati sunčano. U četvrtak promjenjivije, a moguće je i malo kiše, prvo u gorju, a do kraja dana potom i drugdje.

Kiša je, isto tako, uz povremeno više oblaka i jugozapadnjak, moguća i u petak, a lokalno i poneki pljusak. Svih dana zadržat će se iznadprosječno toplo.

Na sjevernom Jadranu oblačnije će biti i u srijedu, možda i uz malo kiše, dok se više sunca još jednom očekuje na jugu. Od četvrtka, uz promjenjivu naoblaku, kiše može biti duž cijele obale, a mjestimice i u predjelima uz Jadran: svakako češće na sjeveru. U četvrtak će zapuhati jugozapadnjak, u petak i jugo, a sve skupa i na moru će se zadržati toplo.

Kad se vrijeme već krene pomalo mijenjati krajem tjedna, i za vikend nas potom očekuje promjenjivo oblačno, povremeno s kišom, lokalno na Jadranu moguće i obilnijom, a u nedjelju je izgledno i zahladnjenje uz koje bi, prije svega u gorju moglo biti i snijega. Prevrtljiva veljača, i od nedjelje još jedan povratak zime.