MEDVEDNICA TRIAL: Sve je spremno za drugo izdanje najzelenije zagrebačke utrke

Foto: DŠR Aktivan život

U Parku prirode Medvednica u nedjelju, 5. lipnja, starta drugo izdanje najzelenije zagrebačke utrke – Medvednica trail koja će okupiti 300 natjecatelja iz cijele Hrvatske.

Trail trčanje iz godine u godinu u svijetu pa tako i kod nas privlači sve veći broj sportaša i rekreativaca. Najjednostavnije objašnjenje zašto njegova popularnost raste je činjenica da se radi o aktivnosti koja spaja trčanje i boravak u prirodi, a zbog svojih karakteristika predstavlja aktivnost koja je prikladna za sve dobne kategorije.

Foto: DŠR Aktivan život

“S obzirom na to da je cilj svih naših aktivnosti i projekata stvaranje zdrave i sportske nacije, ove smo se godine odlučili na nekoliko noviteta kako bi u naše aktivnosti bili uključeni svi. Kada kažemo svi, mislimo i na one najmlađe, ali i na one u najboljim godinama”, poručuju organizatori.

Dalje ističu: “Uključivanje djece u sportske i rekreacijske aktivnosti naša je prva ovogodišnja novost. Kako svake godine svjedočimo velikom broju djece koja s nestrpljenjem dočekuju svoje roditelje, koja utrčavaju s njima i motiviraju ih u posljednjih metrima pred ciljem, odlučili smo ove godine i najmlađima omogućiti da okuse čari traila, natjecanja i da se zabave trčeći šumskim putevima. Stoga smo za djecu organizirali 3 utrke za osnovnoškolske uzraste.”

Druga novost je uvođenje nordijskog hodanja u program događanja. Nordijsko hodanje zadnjih par godina bilježi procvat u gradu Zagrebu – u masovnom bavljenju rekreacijom polako preuzima primat rekreativnom trčanju.

Osim navedenih novosti, na programu će biti i glavne distance od 5 km, 15 km, 30 km te kraljevska distanca od čak 60 km. Ove distance su namijenjene građanima i iskusnim trkačima.

Pozivamo građane grada Zagreba da dođu na livadu Hunjku na Medvednici i provedu jedan obiteljski dan s obitelji jer kao što se vidi, nudi se za svakoga po nešto.

Utrka počinje u 9:00 sati, a prijave su otvorene na https://www.medvednicatrail.run/