LJETO U DVORCU ORŠIĆ: Popularna Exitova predstava Pluća zbog nogometa prebačena na nedjelju!

Foto: Press

Manifestacija “Ljeto u dvorcu Oršić” nastavlja se i dalje tijekom srpnja, već ovog vikenda u nedjelju 8. srpnja, u pomaknutom terminu zbog utakmice, gostuje Teatar Exit s predstavom “Pluća” u 21 sat, a manifestacija završava 17. srpnja koncertom Ethno Croatia.

Pluća zagrebačkog Exit Teatra je zanimljiv komad jednog od najznačajnijih britanskih pisaca današnjice, Duncana Macmillana, čiji tekstovi preispituju probleme roditeljstva, klimatskih promjena te iscrpljivanja resursa našeg planeta. U središtu priče je mladi par kojeg glume Jadranka Đokić i Amar Bukvić. Predstavu je režirala Aida Bukvić. Oni su mladi, obrazovani i ekološki osvješteni.

Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, se i voze automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe. U trenutku kada On “predloži dijete” počinju nedoumice. Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osvješten?!

Ali to je tek jedna od njihovih dilema. Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno. Ukratko, “Pluća” su na inozemoj sceni, a već i kod nas veliki kazališni hit, jer riječ je o duhovitom, emotivnom, ali i brutalno iskrenom komadu koji govori o današnjm generacijama, njihovom mentalnom sklopu, nesigurnostima, stilu životu i sl.

Ethno Croatia je projekt Hrvatske glazbene mladeži koja okuplja mlade glazbenike cijeloga svijeta koji se druže i jedni od drugih uče o glazbi iz zemalja iz kojih dolaze. Do sada su na Ethno Croatia sudjelovali mladi glazbenici od Belgije, Danske, Hrvatske, Švedske, Estonije, Zimbabvea, Španjolske, Finske, Jordana, Čilea do Engleske.

Spoj raznih kultura i obijčaja u srcu Gupčevog kraja!