2001: ODISEJA U SVEMIRU: Filmski spektakl na zatvaranju 8. Fantastic Zagreb Film Festivala

Odiseja u svemiru
Foto: Press

Fantastic Zagreb Film Festival na fantastičnoj lokaciji Ljetne pozornice Tuškanac polako se približava svom završetku. Osmo izdanje festivala završava se sutra, i to, kako ističu organizatori, na spektakularan način!

Za kraj festivala je, naime, predviđena projekcija vječnog remek-djela 2001: Odiseja u svemiru (2001: A Space Odyssey, 1968.) koje ove godine obilježava svoju 50-godišnjicu!

To je kapitalno djelo sedme umjetnosti o kojem je sve odavno rečeno i jedinstveno filmsko iskustvo redateljskog velikana Stanleya Kubricka koje s pravom nosi titulu najvećeg filmskog spektakla u povijesti pokretnih slika i koje je zauvijek promijenilo SF žanr.

Ovaj spektakl publika će moći vidjeti u svoj njegovo raskoši i veličini – u digitalno restauriranoj 4K kopiji, na velikom platnu Ljetne pozornice Tuškanac!

A večeras, predzadnje večeri festivala, u 21:15 se prikazuje danski SF triler Qeda, dok je u 23.00 na rasporedu je nezaboravno filmsko putovanje! Nakon svjetske i europske premijere na festivalima Sundance i Cannes Fantastic Zagreb treći je festival u svijetu koji prikazuje jedan od najiščekivanijih filmova godine Mandy (2018.) s genijalnim Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi! Godina je 1983., ljubavna priča Reda i Mandy pretvara se u noćnu moru, Cage naoružan motornom pilom i mitskom sjekirom kreću u krvavu osvetu protvi religijskog kulta. Jedinstveno filmsko iskustvo i crnohumorni akcijski horor s najluđim Cageom ikada večeras na Ljetnoj pozornici Tuškanac u 23:00!