“Le Plesnjak” – Trg bana Jelačića pretvara se u veliki plesni podij

Les_Balochiens

Zagrebački Trg bana Josipa Jelačića, u utorak, 14. srpnja pretvorit će se u veliki plesni podij.

Publiku toga dana očekuje pravi Francuski plesnjak, plesno-glazbeno događanje koje će obilježiti ljeto u Zagrebu, najavili su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u kavani Johann Franck. Francuski plesnjak (ili Le Plesnjak) održava se u sklopu manifestacije Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj, a pod pokroviteljstvom generalnog sponzora Citroën Hrvatska.

Francuski plesnjak organizira se 14. srpnja povodom velikog francuskog državnog praznika kojim se obilježava pad Bastillle i početak Francuske revolucije 1789. godine, te slavi ujedinjenost i solidarnost svih građana. Le Plesnjak na zagrebačkim se ulicama održava po prvi put po uzoru na tradiciju njegovanu u Parizu, ostalim gradovima Francuske, ali i na ulicama širom svijeta, gdje se pad Bastille slavi organiziranim zabavama poput koncerata i plesnjaka.

Plesni će podij na središnjem zagrebačkom trgu od 19:30 sati zagrijati poznati francuski plesač Nicolas Quesnoit koji će sve okupljene građane i posjetitelje Zagreba podučiti plesnim koracima uz ritam starog Pariza. Hrvatskoj publici najpoznatiji kao pobjednik showa Ples sa zvijezdama u paru sa Zrinkom Cvitešić, Nicolas je trostruki nacionalni prvak u standardnim i latinsko-američkim sportskim plesovima, te međunarodno priznati plesni učitelj i sudac.

Nakon njega slijedi koncert francuskog benda Les Balochiens koji će se pobrinuti da svojom glazbom tipičnom za ovakva slavlja stvori izniman plesni ugođaj na otvorenome.

Sve dobro raspoložene, vješte i nevješte plesače očekuju neizostavni hitovi francuske šansone, tipični francuski zabavni plesovi, ali i poznati ritmovi od valcera pa sve do tanga. Cjelokupni program vodit će Luka Bulić.