Krivotvorio potpis svoje preminule majke pa pune tri godine podizao njezinu mirovinu

Policija
Ilustracija | Foto: ZG express

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom zbog sumnje krivotvorio dokumente kako bi mu se mu se isplaćivala mirovina pokojne majke.

“Sumnja se da je 56-godišnjak s unaprijed stvorenom namjerom da za sebe pribavi protupravnu imovinsku korist, nakon smrti majke koja je preminula u srpnju 2013. godine, dostavljao potrebnu dokumentaciju javnoj ustanovi nadležnoj za rješavanje o pravima i obvezama u mirovinskom osiguranju, a na kojoj dokumentaciji je na neutvrđeni način krivotvorio potpis preminule majke. Na osnovu takve nevjerodostojne dokumentacije javna ustanova isplaćivala mu je mirovine sve do kolovoza 2016. godine kada su doznali za smrt pokojne osiguranice te je tada i obustavljena daljnja isplata mirovine”, priopćila je PU zagrebačka.

Na takav je način osumnjičeni lažnim prikazivanjem činjenica i krivotvorenjem dokumenata doveo i održavao u zabludi zaposlenike javne ustanove, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 46.500 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.