Krenule prijave za novu sezonu HRT-ova glazbenog showa “The Voice Hrvatska”

Foto: Dario Njavro / HRT

“The Voice”, jedan od najuspješnijih svjetskih televizijskih formata, emitirat će se četvrtu sezonu na Hrvatskoj radioteleviziji!

Natjecanje u kojem nisu važni ni izgled ni dob, nego samo glas, pratit ćemo u 12 emisija od 11. studenoga 2023. do 27. siječnja 2024.

Nakon pet emisija audicija slijede tri emisije nokauta, zatim jedno izdanje dvoboja, a vrhunac sezone bit će posljednje tri emisije uživo.

Za ovo prestižno natjecanje mogu se prijaviti svi državljani Republike Hrvatske s navršenih 18 godina i prebivalištem u Republici Hrvatskoj. Prijavljivanje kandidata moguće je samo putem web-aplikacije, a sve upute vezane uz način prijave kao i upitnik za prijavu kandidati mogu pronaći na mrežnoj stranici http://voice.hrt.hr/.

Predizbori će se održati u Osijeku, Rijeci ili Opatiji, Splitu i Zagrebu, a izabrani kandidati glasovne će sposobnosti pokazati na audiciji pred četiri mentora. Predstavit će, uistinu, samo svoj glas jer mentori na audiciji ne mogu vidjeti kandidate. Sjede u stolcima, kandidatima okrenuti leđima i nemaju baš nikakvu mogućnost suditi im na temelju izgleda ili scenskog nastupa. Pritiskom na tipku „Moj glas“ mentori odabiru kandidata za daljnje natjecanje i u tom trenutku njihov se stolac automatski okreće i prvi se put suočavaju s kandidatom. Četiri mentora izabrat će tako najbolje glasove u svoje ekipe i poučavat će ih zajedno s glazbenim stručnjacima – savjetnicima mentora.

Nakon audicija slijede tri emisije nokauta tijekom kojih se broj kandidata smanjuje na šestero, i to onih šestero za koje mentori smatraju da najviše mogu napredovati tijekom natjecanja.

Šestero izabranih kandidata u sljedećem izazovu, dvoboju, pjeva u duetu, a mentor mora izabrati samo po jednog kandidata iz svakog dueta koji će nastaviti natjecanje. Trima natjecateljima svake ekipe pridružit će se još jedan natjecatelj kojeg je mentor odlučio spasiti, a koji je dotad bio član nekog drugog tima.

Završnu fazu natjecanja čine tri emisije uživo. U prvoj emisiji uživo o natjecateljima koji nastavljaju natjecanje odlučuju i mentori i gledatelji. U preostale dvije emisije uživo (polufinalnoj i finalnoj) odluku donose samo gledatelji telefonskim glasovanjem ili slanjem SMS-a za svakog natjecatelja.

Pobjednik 4. sezone “The Voice Hrvatske” bit će natjecatelj koji će dobiti najviše vaših glasova.

“The Voice Hrvatska” natjecateljski je glazbeni show nastao prema originalnom televizijskom formatu “The Voice of…”, u vlasništvu ITV Talpa Internationala B.V. iz Nizozemske, a HRT četvrti put ovim multimedijskim projektom sjedinjuje televiziju, radio, internet i društvene mreže te uspostavlja interaktivnu komunikaciju s gledateljima kako bi još jednom potvrdio visoke dosege u produkciji ovog najpoznatijega pjevačkog natjecanja.