Kravat pukovnija objavila natječaj za prijem vojnika i vojnikinja, evo koji su uvjeti, kolika je naknada…

KRAVAT PUKOVNIJA
Foto: Arhiva Academia Cravatica

Počasna satnija Kravat pukovnije raspisala je upravo natječaj za novake koji bi već od travnja, nakon osposobljavanja, mogli pristupiti ovoj renomiranoj vojno-povijesnoj postrojbi.

Počasna satnija Kravat pukovnije, u sklopu ustanove Academia Cravatica i u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, aktualizira povijesne početke kravate, oživljavajući sjećanje na legendarnu hrvatsku laku konjicu iz 17. stoljeća.

Foto: Arhiva Academia Cravatica

Vojnici Kravat pukovnije, koji su tijekom godina postali turistička i kulturna atrakcija grada Zagreba, izvode program Smjene straže na Gornjem gradu i u užem središtu Zagreba, odjeveni u replike hrvatskih povijesnih vojnih odora, a sezona im već tradicionalno započinje na Uskrsni ponedjeljak.

“Pozivamo sve građane koji cijene hrvatsku kulturnu i vojnu tradiciju te kravatu kao hrvatski simbol da se prijave na natječaj kojeg smo upravo raspisali i koji je otvoren do 22. ožujka. Nakon što zaprimimo životopise zainteresiranih, osobno ćemo razgovarati sa svim kandidatima, a potom ih uključiti u selekcijsku izobrazbu koja će trajati do 4. travnja. Nakon osposobljavanja slijedi tradicionalno i ceremonijalno glasovanje za ulazak ponajboljih kandidata u redove naše Kravat pukovnije, a koje će kao i prethodnih godina biti javno”, najavio je Željko Mateječić, zapovjednik Kravat pukovnije.

S obzirom da je posljednjih godina zaista bio dobar interes mladića i djevojaka za pristupanje Kravat pukovniji i ove se godine očekuje jaka konkurencija i velik broj prijava.

Osoba koja želi postati vojnik/vojnikinja Kravat pukovnije mora isupnjavti sljedeće uvjete:
• državljanin/državljanka RH
• radna sposobnost
• punoljetnost
• potvrda o zdravstvenoj sposobnosti
• posebna znanja/vještine: navesti, ali ne utječu na izbor

Kandidati će pohađati selekcijske izobrazbe bez naknade, a oni koji budu odabrani bit će angažirani u Kravat pukovniji u razdoblju od travnja do listopad 2020. godine, uz naknadu od 35-45 kuna po satu.

Prijave sa životopisom (doc, docx ili pdf format) molimo slati na e-mail adresu info@kravatpukovnija.com do 22. ožujka 2020.

Komentari