Kraj smetlištima u kvartovima: u Zagrebu napokon kreće odvoz glomaznog otpada

S ovim tjednom počinje odvoz glomaznog otpada iz zagrebačkih kvartova, u kojima prošle godine nije obavljen drugi odvoz.

„Prva na redu je gradska četvrt Črnomerec, a zatim gradske četvrti Podsused-Vrapče, Stenjevec, Trešnjevka sjever, Trešnjevka jug, Brezovica, Novi Zagreb-Zapad i Novi Zagreb-Istok. Detaljan raspored odvoza glomaznog otpada za ova gradska područja građani mogu pronaći na našim web stranicama www.cistoca.hr“, otkriva za Media servis tko je prvi na redu za odvoz glomaznog otpada Mirella Strenja iz službe za odnose s javnošću podružnice Čistoće.

Sve se zakompliciralo kada je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode donijelo odluku da se na Jakuševcu više ne mogu odlagati stari stolovi, fotelje, bijela tehnika, automobilske gume. Mnoga naselja ostala su bez drugog odvoza. No uskoro stiže vijest kako je Holding potpisao ugovor s privatnom tvrtkom o privremenom zbrinjavanju zagrebačkog krupnog otpada.

Proces prikupljanja otpada počinje danas i traje do 31. siječnja. Građani mogu glomazni otpad odložiti u spremnike koji će biti postavljeni od 8 do 19 sati. U spremnike mogu ići: stari namještaj, madrac, automobilske gume, najlon, stiropor, građevinska šuta u manjim količinama u vrećama, prozor ili vrata i slično, pojašnjava Strenja.

Ako je u vašem krupnom otpadu bijela tehnika, poput starih štednjaka, perilica i računala, iz Čistoće mole da nazovete besplatni broj 0800 444 110, gdje će vam ovlašteni sakupljač pružiti uslugu besplatnog odvoza dolaskom na kućnu adresu. Poručuju i kako je regularni odvoz glomaznog otpada za cijeli grad, planiran u ožujku o čemu će građani biti informirani.

Glomazni otpad možete zbrinuti i tijekom cijele godine, također besplatno, u jednom od reciklažnih dvorišta po Gradu. Adrese i brojeve telefona, te radno vrijeme reciklažnih dvorišta možete pronaći na web stranici Čistoće, pod rubrikom Usluge, ili pozivom na broj 61 46 400. Također, možete poslati i upit mailom na adresu [email protected].