Kozari Putevi dobivaju kanalizaciju, gradi se 8.311 metara mreže

Izgradnjom 8.311 metara kanalizacijske mreže u naselju Kozari Putevi, osigurat će se priključenje na sustav javne odvodnje za oko 1200 kućanstava – čulo se jutros u prigodi početka ovih značajnih infrastrukturnih radova vrijednih 16 milijuna kuna koji bi trebali biti dovršeni za 18 mjeseci.

kanalizacija-gradnja
“Kada sam prije 40 godina došao u Zagreb, na Peščenicu, nisam ni sanjao da ćemo se naći ovdje i početi nešto što stanovnici žele i očekuju punih 50 godina, a to je da postanu punopravni građani Zagreba”, rekao je gradonačelnik napomenuvši da se tamošnjem stanovništvu dostojanstvo jednim dijelom vratilo prije šest godina zatvaranjem Glavnog odvodnog kanala, a kasnije i legalizacijom bespravno sagrađenih objekata.

Izgradnjom ovih 8,3 kilometra kanalizacije još jednom vraćamo dostojanstvo ljudima koji će po prvi puta početi živjeti životom dostojnog čovjeka, bez kopanja septičkih jama, naglasio je na kraju gradonačelnik.

Direktorica Vodoopskrbe i odvodnje Štefica Mihalic pozvala je sve žitelje toga kraja da što prije podnesu zahtjeve za priključak.

Cijena priključka će biti 10 do 17 posto manja tako da će iznositi od 5500 kn nadalje ovisno o dužini cjevovoda na koji će se priključiti. Podnositelji zahtjeva iznos će moći platiti na 36 rata.