Bandić u Kozari putevima: “Odavde strojevi neće otići dok se radovi ne dovrše!”

Bandić u Kozari putevima: "Odavde strojevi neće otići dok se radovi ne dovrše!"
Foto: Zagreb.hr

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obišao je danas sa suradnicima i predstavnicima trgovačkih društava – direktorom Vodoopskrbe i odvodnje Marinom Galijotom, direktorom Gradske plinare Zagreb Tomislavom Mazalom te voditeljem podružnice Zagrebačke ceste Draganom Perićem, neke od aktualnih radova u Gradskoj četvrti Peščenica – Žitnjak.

Prva točka obilaska bila je IV. Kozari put gdje su jučer započeli radovi na plinofikaciji te kompletnom uređenju prometnice s rješavanjem površinske odvodnje.

Kroz ulicu i njenim pripadajućim odvojcima će se izgraditi plinovod dužine 1210 metara. Vrijednost radova, koji bi trebali biti gotovi početkom kolovoza, je oko 890 tisuća kuna.

Radovi traju i u V. Kozari putu gdje se također radi plinofikacija ulice u vrijednosti 58 tisuća kuna.

Gradonačelnik Bandić se zahvalio predstavnicima trgovačkih društava te dodao kako Grad u posljednjih 20 godina kontinuirano radi na održavanju i poboljšanju komunalne infrastrukture ovog zagrebačkog naselja.

“Odavde strojevi neće otići dok se radovi ne dovrše, a stanovnicima veliko hvala na strpljenju!”, rekao je gradonačelnik te je u društvu suradnika obišao i Ulicu Kozari gdje je u tijeku uređivanje dječjeg polivalentnog sportskog igrališta na površini od oko 2000 metara četvornih.

Nakon pripremnih i zemljanih radova, slijede tehnički radovi pa će igralište u konačnici imati sprave za igru djece, parkovnu opremu te igralište za mali nogomet i košarku. Ukupna investicija u novo igralište je 1,1 milijun kuna.

Direktor Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. Marin Galijot istaknuo je kako je u naselju IV. Kozari put ViO već zadnjih godinu i pol radi na rješenjima koja bi stanovnicima olakšala život.

“Priveli smo kraju radove na javnom kanalu mješovite namjene s crpnom stanicom i izvedbom 84 priključka. Čitav obuhvat uključio je rekonstrukciju starih i dodatnu izgradnju 500 m novih cjevovoda”, rekao je Galijot te dodao kako je spomenuti kanal preduvjet za asfaltiranje ulice i njezin priključak na oborinsku odvodnju.