U Hrvatskoj još 19 osoba zaraženo koronavirusom, od toga ih je sedam u Zagrebu!

Ilustracija | Foto: Pixabay

U Hrvatskoj je još 19 osoba zaraženo koronavirusom, objavio je Stožer civilne zaštite objavio je nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj.

Šest je novooboljelih osoba iz Grada Zagreba, sedam iz Splitsko-dalmatinske županije, dvije novooboljele osobe su iz Osječko-baranjske županije te po jedan iz Zagrebačke, Brodsko-posavske, Šibensko-kninske i Primorsko-goranske županije.

Što se tiče novozaraženih u Zagrebu, dvoje su novi importirani slučajevi iz inozemstva, jedan je novi iz Instituta Hrvoje Požar u kojem je prije nekoliko dana izbilo žarište koronavirus, a ostali novi slučajevi su kontakti prethodno oboljelih.

U Osječko-baranjskoj županiji novozaražene su dvije osobe koje su boravile u Srbiji i imaju blage simptome, a petero njihovih kontakata stavljeno je u samoizolaciju.

“Ne možemo reći da imamo novo žarište, ali imamo veći broj oboljelih u Solinu. Međutim, to su sve kućni kontakti oboljele osobe koja je bila u BiH, tako da je epidemiološka situacija zasad pod kontrolom. Naravno, mi sada obrađujemo sve kontakte oboljelih iz te obitelji”, izjavila je za HRT Željka Karin, ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.