PROVOZAO SE I BANDIĆ: Od danas tramvaji ponovo voze do Mihaljevca

PROVOZAO SE I BANDIĆ: Od danas tramvaji ponovo voze do Mihaljevca
Foto: Zagreb.hr

Nakon što su sanirane posljedice potresa na relaciji od Draškovićeve preko Ksaverske ceste do Gračanskog Dolja, a ekipe ZET-a obavile provjeru ispravnosti te uklonile eventualne nedostatke na kolosijecima i naponskoj mreži, ta tramvajska trasa od danas je opet u funkciji.

Od danas su u promet vraćene tramvajske linije 8 (Mihaljevac – Zapruđe) i 15 (Mihaljevac – Gračansko Dolje), a linija 14 ponovno povezuje Mihaljevac i Zapruđe.

Među prvim putnicima bili su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i direktorica ZET-a Ljuba Žgela, sa suradnicima.

“Potres nije oštetio tračnice i ležišta, opasnost je prijetila od urušavanja objekata uz tračnice, naročito u centru grada. Nakon tri mjeseca ljudi opet mogu javnim prijevozom stići do svojih odredišta. Nismo htjeli forsirati otvorenje ove i drugih trasa jer je sigurnost na prvom mjestu. Zahvaljujem građanima na razumijevanju”, poručio je gradonačelnik.

Iz ZET-a poručuju da je uspostavom navedenih linija ponovno povezana Draškovićeva ulica s Mihaljevcem i Gračanskim Doljem te prestaje prometovanje autobusa na liniji 33.

Sadašnja trasa linije 14 je: Mihaljevac – Draškovićeva – Glavni kolodvor – Vodnikova – Savska – Jadranski most – Zapruđe.

Linija 8, sukladno uobičajenom rasporedu, ne prometuje vikendom i blagdanom, a iznimno će biti u prometu samo danas.