KONCERT POD KACIGAMA: Zagrebački solisti svirali u “roh bau” dvorani Kulturnog centra Dubrava

KONCERT POD KACIGAMA: Zagrebački solisti svirali u nedovršenoj, "roh bau", dvorani Kulturnog centra Dubrava
Foto: NS Dubrava

Još jedan u nizu koncerata Zagrebačkih solista posvećenih Zagrebu održan je u jedinstvenom okruženju nedovršene, “roh bau”, velike dvorane Kulturnog centra Dubrava.

Kulturni centar Dubrava je generator kulturnog života u tom dijelu grada, svojim programima podiže kvalitetu života građana i razvija kazališnu i koncertnu publiku, što se je vidjelo i na primjeru natupa Zagrebačkih solista za koje se tražila “kaciga više”.

KONCERT POD KACIGAMA: Zagrebački solisti svirali u nedovršenoj, "roh bau", dvorani Kulturnog centra Dubrava
Foto: NS Dubrava

Naime organizator je uz epidemiološke pazio i na sigurnosne mjere a umjesto ulaznice koristile su se građevinske kacige kako bi se publika osjećala sigurnije u nedovršenoj dvorani i u potpunosti mogla uživati u izvedbi, kao i uvijek sjajnih Zagrebačkih solista.

Maestro Krstić, odabrao je zanimljiv program za ovaj koncert u kojem je uz klasična djela glazbene literature, kao što je svima poznati prvi stavak 5. Bethovenove simfonije, u repertoar stavio i poznate filmske hitove posvećena Zagrebu.

Ovaj koncert je i jedna vrsta posvete u potresu ranjem Zagrebu ali istovremeno i poticaj za ulaganje u infrastrukturu nužnu za održavanje kulturnog života grada.

Kulturni centar Dubrava i nakon ovog veličanstvenog kulturnog događaja najavljuje nastvak kulturnih aktivnosti tijekom obilježavanja velike obljetnice 65 godina Dječjeg kazališa te Noći kazališta u skladu sa epidemiološkim mogućnostima.

Krunoslav Marić iz Zagrebačkih solista, prije odsviranog bisa kratko se obratio publici i rekao da su Zagrebački solisti obišli najznačajnije dvorane svijeta, svirali u raznim okruženjima ali da ih je “roh bau” Velika dvorana u Kulturnom centru Dubrava i njena publika oduševila i da su to doživjeli kao jedno od najljepših umjetničkih iskustava.