Koncert Parnog valjka u čast Akiju konkurira za Zlatni studio

Foto: Saša Huzjak

Za prestižnu nagradu Zlatni studio u kategoriji “Koncert godine” konkurira jedan od najemotivnijih koncerata u povijesti hrvatske glazbe, “Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći…Aki” u Areni Zagreb.

Taj je koncert trebao biti najava velike turneje jednog od najpopularnijih hrvatskih bendova svih vremena. Poseban značaj koncertu kojem se slavio Akijev život dali su i glazbenici Kiki Rahimovski, Pero Galić, Massimo, Nina Badrić, Dino Jelusić, Filip Rudan, Neno Belan, Nermin Puškar, Noa Rupčić, Davor Gobac, Momčilo Bajagić Bajaga te Zlatan Stipišić Gibonni.

Prepuna Arena Zagreb se pljeskom koji nije prestajao na kraju koncerta zahvalila Parnom valjku i gostima što su zajedno s njima mogli podijeliti doživljaj neumorne energije i neponovljivih izvedbi. Postoji bezbroj razloga zašto je baš koncert kojim smo pozdravili Akija zaslužio Zlatni studio.

Osim Parnog valjka, za najveću medijsku nagradu u Hrvatskoj nominirana je i Mia Dimšić u kategoriji “Najbolja pjevačica”, a njezin veliki hit “Guilty Pleasure” visoko kotira za osvajanje Zlatnog studija u kategoriji “Najbolja pjesma”. Jedan od najprepoznatljivijih i najljepših ženskih vokala prošle je godine oduševio javnost, a očarala nas je Mia i svojim hrabrim nastupom na najvećoj europskoj glazbenoj pozornici.

Mia je pjesmom “Guilty Pleasure” predstavljala Hrvatsku na Eurosongu 2022. godine u Torinu gdje je pokupila brojne međunarodne pohvale. Zlatni studio bi sasvim opravdano mogao otići u ruke talentirane pjevačice i jedne od najizvođenijih pjesama protekle godine.

Šesta je to dodjela po redu, a možete ju pratiti u subotu, 28. siječnja, na Prvom pogramu u 20 sati i 15 minuta, u izravnom prijenosu iz HRT-ovog studija Anton Marti.