Kompletirana “Krila Oluje”, satnik Mravunac osposobljen za šestog člana

zvonimir_mravunac

Satnik Zvonimir Mravunac završio je u srijedu, 22. srpnja 2015. godine obuku za šestog člana akrobatske grupe “Krila Oluje” na avionu Pilatus PC-9, čime su stvoreni uvjeti za popunu pozicije vanjskog desnog pratitelja.

Obuka je provedena u Eskadrili aviona 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO-a) u vojarni Zemunik, a odvijala se po Programu obuke vojnih pilota akrobatske grupe “Krila Oluje”, priopćio je MORH.

Satnik Mravunac prethodno je uspješno završio obuku za DEMO pilota, a pod vodstvom nastavnika letenja iz grupe, uvježbavani su elementi koje izvode isključivo akrobatske grupe na visinama od 100 do 1000 metara pri iznimno malim udaljenostima između aviona u formaciji.

Slijedeći korak u uključivanju satnika Mravunca u rad grupe je uvježbavanje službenog programa za ovu sezonu, a očekuje se kako će svoj prvi ovogodišnji nastup u punom sastavu sa šest aviona, grupa izvesti 26. srpnja 2015. u Sinju na zrakoplovnoj priredbi “Sinj 2015” , povodom 300. obljetnice Sinjske Alke.

Osposobljavanjem šestog člana, članovi akrobatske grupe “Krila Oluje” su: vođa pukovnik Damir Barišić, prvi lijevi pratitelj satnik Ivan Anđić, prvi desni pratitelj natporučnik Goran Grgić, repni pratitelj natporu čnik Darko Belančić, vanjski lijevi pratitelj poručnik Denis Živaljić i vanjski desni pratitelj satnik Zvonimir Mravunac.

Satnik Mravunac nastavnik je letenja u Eskadrili aviona. Diplomirao je 2002. godine, te ima 800 sati naleta. Pored obuke za demo pilota i pilota akrobatske grupe, do sada je bio i u ulozi službenog komentatora u ovogodišnjim nastupima grupe.

Foto: HRZ i PZO