Krao parfeme po trgovinama na području Maksimira, u jednoj trgovini prodavačica primijetila što radi…

Ilustracija | Foto: ZG express

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je po trgovinama krao parfeme.

“Sumnja se, da je muškarac na području Maksimira u vremenskom periodu od sredine siječnja 2024. do sredine veljače 2024. godine počinio ukupno osam kaznenih djela, od kojih sedam kaznenih djela ‘krađa’ i jedno kazneno djelo ‘razbojnička krađa’. Nadalje, sumnja se da je muškarac kaznena djela ‘krađa’ počinio u sedam trgovina, na način da je u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi ulazio i s polica izložbenih ormarića skinuo te otuđio ukupno 33 parfema različitih marki i vrijednosti nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru”, stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Također, stoji dalje u priopćenju, sumnja se da je kazneno djelo “razbojnička krađa2 počinio u jednoj trgovini na način da je ušao i krenuo prema izložbenom ormariću s muškim parfemima te s police otuđio ukupno četiri parfema nakon čega se pokušao udaljiti iz trgovine. Zaposlenica, kada ga je uočila da je otuđio parfeme, krenula je za njim, sustigla i primila za ruku kako ne bi pobjegao, na što ju je muškarac odgurnuo i pobjegao.

Materijalna šteta nastala počinjenjem navedenih kaznenih djela iznosi oko 2600 eura.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni muškarac je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, dok je posebno izvješće dostavljeno Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.