Jutros otvorena nova sportska dvorana Osnovne škole Tina Ujevića

Jutros otvorena nova sportska dvorana Osnovne škole Tina Ujevića
Foto: Zagreb.hr

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je jutros novu dograđenu sportsku dvoranu Osnovne škole Tina Ujevića.

“Nakon 74 godina postojanja škole bilo je vrijeme da se napravi nova dvorana za učenike, a na mjestu stare dvorane napraviti ćemo tri nove učionice”, rekao je gradonačelnik te dodao da je projektiranje u tijeku.

“Ulaganje u športsku infrastrukturu je preduvjet za zdravlje naše djece. Ove godine otvorili smo dvije nove škole, napravili četiri nove dvorane te su u tijeku radovi na izgradnji osnovne škole i vrtića u Resniku. Također radimo na projektiranju još četiri škole i tri dvorane”, rekao je Bandić.

“Radovi na dvorani započeli su u travnju prošle godine, a cilj nam je bio završiti i otvoriti dvoranu do početka nove školske godine”, istaknula je ravnateljica Vlatka Mihelić te dodala: “Zahvalna sam gradonačelniku, Gradu Zagrebu, nadležnim gradskim uredima i izvođačima radova s kojima smo imali odličnu suradnju. Sljedeći planovi su nam preuređenje stare dvorane u tri učionice kako bi mogli imati nastavu u jednoj smjeni, a u tijeku je i energetska obnova zgrade.”

Osim nove sportske dvorane, u okviru radova napravljena je prostorija za učenike sa senzibilnim i motoričkim poteškoćama, trakt pratećih prostorija s dva kabineta za nastavnike, dva sklopa garderoba sa sanitarijama, spremište za sprave i plinska kotlovnica. Izgrađeno je, također, vanjsko rukometno i košarkaško igrališta te parkiralište.

Nakon otvorenja dvorane, gradonačelnik Bandić, u društvu suradnika i Veljka Kajtazija, saborskog zastupnika obišao je i park u Savskoj, u neposrednoj blizini škole.

Veljko Kajtazi najavio je da će park uskoro nositi ime 5. studeni – Svjetski dan romskog jezika.

“Nakon što uredimo park, postavimo klupice i skulpturu siguran sam da će ovaj park biti jedan od najljepših u gradu. Zahvalan sam gradonačelniku, Gradu Zagrebu i svim građanima na podršci naše inicijative o imenovanju parka”, rekao je Kajtazi.

“Drago mi je da smo našli adekvatno mjesto na području Trnja i siguran sam da ćemo imati lijep park za sve naše sugrađane”, istaknuo je Predsjednik Vijeća gradske četvrtiGČ Trnje Mato Bartoluci.