JESTE LI GA VI POGLEDALI? Ovo je najgledaniji YouTube video svih vremena, ima 7,04 milijardi pregleda!

JESTE LI GA VI  POGLEDALI? Ovo je najgledaniji YouTube video svih vremena, ima 7,04 milijardi pregleda!
Foto: Screenshot YouTube

Od početka ovoga tjedna titulu najgledanijeg video zapisa na YouTubeu nosi južnokorejska zarazna dječja pjesmica Baby Shark!

Pregledan je više od 7,04 milijarde puta, čime je premašen dosadašnji rekorder – pjesma Despacito Luisa Fonsija, koja trenutačno ima tek nešto manje od 7,04 milijarde pregleda, piše Bug.

Revni su statističari izračunali da ovaj broj pregleda, uz dvominutno trajanje pjesmice, znači da su ljudi do sada ukupno proveli nešto više od 30 tisuća godina slušajući rime o obitelji morskih pasa i nezaobilazni refren “du du du du du du….”

Kompanija Pinkfong koja je snimila ovu pjesmu i postavila je na YouTube u lipnju 2016. godine do sada je od nje zaradila 5,2 milijuna dolara – samo od ovog broja pregleda. Baby Shark je u međuvremeno doživio i bezbroj prerada i remikseva, pa se tako na YouTubeu mogu, primjerice, naći verzije u kojoj se ista pjesma vrti “na repeat” 10 sati.

Baby Shark je, inače, nastao još 1970-ih godina kada su djeca nešto slično pjevala u američkim ljetnim kampovima, a za nastanak je navodno bila zaslužna i velika popularnost Spielbergovog filma Ralje.

Osim za uspavljivanje i zabavu djece, Baby Shark se zbog svoje iritantne repetitivnosti navodno koristio i u američkim zatvorima kao – metoda kažnjavanja zatvorenika, piše Bug.