Javni natječaj za dodjelu potpora književnicima

ministarstvo-kulture-logoS ciljem poticanja i promicanja hrvatskog književnog stvaralaštva Ministarstvo kulture objavilo je javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva u prošloj godini, a rok za prijave je 1. srpnja.

Na natječaj se mogu prijaviti autori, izdavači, fizičke i pravne osobe s prijedlogom djela čije je prvo izdanje objavljeno na hrvatskom kod izdavača registriranih u Hrvatskoj, u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca prošle godine.

Svaki predlagatelj može prijaviti neograničen broj djela neovisno o njihovoj tematici. Stručno povjerenstvo ocijenit će prijavljena djela te ga uputiti ministrici kulture koja će donijeti odluku o dodjeli ukupno dvadeset stimulacija u kategorijama knjiga proze (roman, knjiga priča), zbirka poezije i knjiga za djecu i mlade. Pojedinačna stimulacija iznosi 15 tisuća kuna.

Djela se u pet primjeraka dostavljaju Ministarstvu kulture (Runjaninova 2, Zagreb), s obaveznom naznakom kategorije za koju se prijavljuje. Rezultati Javnog poziva bit će objavljeni na internetskim stranicama Ministarstva kulture.