JASTREBARSKO: Svečano obilježena 20. godišnjica “Svetojanskih mažoretkinja”

Svetojanske mažoretkinje
Foto: Zagrebačka županija

U Jastrebarskom je održana proslava 20. godišnjice osnutka “Svetojanskih mažoretkinja“. Kroz ovaj ovaj mažoret sastav, osnovan sada već daleke 19988. godine, dosad je prošlo više od 800 djevojaka.

“Prije dvije godine mažoretkinje su “postale punoljetne“, a 20. rođendan zapravo je početak njihove kreativnosti i poduzetnosti. Vjerujem da će najsjajniji rezultati vaše udruge tek doći u godinama koje su pred nama“, rekla je zamjenica Nadica Žužak, zamjenica župana Zagrebačke županije, koja je prisustvovala ovoj svečanosti.

Mažoret ples se u Hrvatskoj počeo razvijati početkom devedesetih godina prošloga stoljeća. “Svetojanske mažoretkinje“, danas službeni mažoret sastav grada Jastrebarskoga, osnovane su u Gorici Svetojanskoj.

“Krenule smo u nepoznato! Malu grupu od 25 mažoretkinja uspjeli smo transformirati u jednu od najmnogobrojnijih i uspješnijih udruga na području Jastrebarskog koja niže ne samo domaće, nego i međunarodne uspjehe“, rekla je Mateja Baltorinić, predsjednica “Svetojanskih mažoretkinja“.