IZVOĐAČI PREUZELI POSAO: Nakon Američke škole, Središće će dobiti i ‘običnu’ osnovnu školu

IZVOĐAČI PREUZELI POSAO: Nakon Američke škole, Središće će dobiti i 'običnu' osnovnu školu
Foto: Zagreb.hr

Gradonačelnik Milan Bandić danas se u zgradi Gradske uprave sastao s predstavnicima Teh-gradnje i Projektgradnje, tvrtki koje su na javnom natječaju dobile posao izgradnje Osnovne škole Središće, a potpisivanjem Građevinskog dnevnika, ujedno, su uvedeni u posao.

Vrijednost radova iznosi nepunih 48 milijuna kuna bez PDV-a.
 
“U listopadu 2017., kada smo polagali kamen temeljac za gradnju Američke škole u Središću, obećali smo da ćemo za, otprilike, godinu dana kad otvorimo Američku školu, započeti s gradnjom Osnovne škole Središće”, istaknuo je gradonačelnik te dodao da današnjim uvođenjem izvođača u posao izvršavaju to obećanje i obavezu.
 
“Na površini od cca 13.000 m2 škola u Središću, površine gotovo 6.000 m2, imat će 16 učionica i sportsku dvoranu što jamči da ćemo imati prekrasnu školu, a projektira se i vrtić koji će biti u blizini”, rekao je gradonačelnik, naglasivši da je u Zagrebu izgrađeno više škola nego u cijeloj Hrvatskoj. 

“Taj standard ili nadstandart  koji živimo ne smijemo dovesti u pitanje i dalje ćemo ga održavati”, dodao je Bandić.
 
Gradonačelnik je rekao da je za gradnju vrtića, škole i vatrogasnog doma u Resniku otvoren natječaj. 

“Prekjučer smo bili u Kozari putevima gdje smo otvorili nadograđeni dio osnovne škole Vinka Žganca. Čekamo opremu za školu u Hrvatskom Leskovcu koja je gotova i pitanje je tjedna kada ćemo ju otvoriti”, naglasio je Bandić.
 
Direktor tvrtke Projektgradnja Miljenko Zovko naglasio je da je iza njih posao izgradnje nove Američke škole i da su partneri u izgradnji škole u Ivanjoj Reki. 

“Trenutno se mučimo s nedostatkom radne snage kao i svi u građevinarstvu, ali poslove izvršavamo u rokovima i tako će biti i s gradnjom škole Središće”, rekao je Zovko te dodao: “Drago mi je da će Središće dobiti osnovnu školu jer je to potrebno budući se naselje brzo širi”.
 
“Gradi se, također, i škola u Vidovcu, koja će biti gotova do ljeta te u Ivanjoj Reki, koja će biti gotova do početka iduće školske godine, a u zadnje dvije godine energetski je obnovljeno 65 školskih objekata”, istaknuo je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić. 

Škola u Središću rasteretit će školu u Zapruđu. Predviđena je za 460 učenika i radit će u jednoj smjeni.