Instagram uvodi niz novih opcija, neke bi vam se mogle svidjeti, a neke…

Foto: Pixabay

Instagram je u četvrtak najavio novu opciju pod nazivom “tihi način rada”, koja ima za cilj pomoći korisnicima u fokusiranju i postavljanju granica s prijateljima i pratiteljima.

Kada je opcija uključena, sve obavijesti će biti pauzirane, a status aktivnosti profila promijenit će se u “tihi način rada”, javlja televizija N1. Ako neko pošalje privatnu poruku tijekom tog vremena, Instagram će poslati automatski odgovor obavještavajući pošiljatelja da je aktiviran “tihi način rada”.

Dok se ova opcija odnosi na sve korisnike, čini se da je Instagram uvodi zbog tinejdžera. Naime, Instagram je novinu predstavio kao alat za pomoć pri učenju, kao i za poticanje tinejdžera da uključe ovaj način rada “kada provode određeno vrijeme na Instagramu kasno navečer”.

Alat će biti dostupan korisnicima u Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu, a u budućnosti se planira širenje na druge zemlje.

Instagram također uvodi opcije koje korisnicima daju veću kontrolu nad onim što se prikazuje u njihovom ‘feedu’. Na primjer, sada je moguće označiti sadržaj oznakom “Ne zanima me” kako biste spriječili prikazivanje sličnog sadržaja u budućnosti. Instagram uvodi i opciju za blokiranje riječi ili popisa riječi, emojija ili hashtagova, kao što su #fitness ili #recipes, da se ne preporučuju na vašoj naslovnici.

Aplikacija će ažurirati i alate za roditeljski nadzor. Kada tinejdžeri ažuriraju neku postavku, roditelji će primiti obavijest kako bi mogli razgovarati s njima o promjeni. Roditelji će također moći vidjeti račune koje je njihoo dijete blokiralo.