IKEA: Stigla nova kolekcija predmeta za dom, dizajnirana u čuvenom danskom studiju

Ikea / Ypperlig / Studio Hay
Foto: Press

Od početka listopada, svi posjetitelji robne kuće Ikea Zagreb moći će pronaći još više inspiracije i rješenja za bolji život kod kuće.

Ypperlig, nova kolekcija tvrtke Ikea, rezultat je suradnje s poznatim danskim dizajnerskim studiom Hay, a riječ je o paleti osnovnih komada namještaja prilagođenih modernim potrebama i željama. Ypperlig sadrži 35 novih predmeta za dom koje odlikuju vrhunska kvaliteta i bezvremenski izgled – od većih komada poput sofa i stolića, do manjih, poput moderne verzije poznate Ikea plave torbe.

“U tvrtki Ikea želimo znati štošta o svijetu. Vjerujemo u rad s drugima jer zajedno možemo ostvariti puno više, nudeći bolje proizvode i rješenja za većinu ljudi”, istaknuo je Marcus Engman, voditelj dizajna u Ikea of Sweden.

Danski dizajnerski duo Hay, osnovan 2002. u Kopenhagenu, inspiraciju za stvaranje namještaja crpi iz arhitekture, mode i umjetnosti, što rezultira funkcionalnim i estetski suvremenim dizajnom. Kolekcija Ypperlig pokazuje istinsku snagu suradnje u kojoj su obje strane učile jedna od druge – dok Ikea ima veliko znanje o industrijskoj proizvodnji, Hay je strastven oko dizajna, a Ypperlig je spoj ovih dvaju elemenata.

Ikea / Ypperlig / Studio Hay

“Otpočetka smo jasno istaknuli kako želimo da ova suradnja bude prava za tvrtku Ikea, što znači proizvode po pristupačnoj cijeni tijekom duljeg razdoblja”, istaknula je Mette Hay. Njen suprug Rolf Hay dodao je kako su tijekom suradnje s tvrtkom Ikea naučili mnoge stvari koje mogu primijeniti u svojoj tvrtki, kao što je rukovanje s plosnatim paketima te je poručio: “Dizajnerima koji žele raditi s tvrtkom Ikea mogu samo reći da uistinu pomaže poznavanje industrijske proizvodnje. Toliko puno odluka je doneseno u tvornici, i stvarno je dobro biti ondje.”

U novoj kolekciji moguće je pronaći i plavu Ikea torbu, sada u šest novih boja, a jedan od aduta kolekcije je i monoblok stolica, nastala ubrizgavanjem tekuće plastike u kalup u obliku stolice. Ypperlig kolekcija uključuje i iznimno tanku LED lampu koja omogućava prilagodbu svjetla samo dodirom te metalna ogledala s policom koja su otporna na vlagu te primjerena upotrebi i u kupaonicama.