IKEA s četiri nove kolekcije unosi vesele boje u sivu jesen

Ikea - kolekcija Gratulera
Iz kolekcije Gratulera / Foto: Press

U robnu kuću IKEA Zagreb stigle su četiri nove kolekcije. Ograničene kolekcije Gratulera s predmetima iz 1970-ih i 1980-ih te Självständig, kao i dugoročna kolekcija Lustigt, u prodaji su od ovog mjeseca. Ali to nije sve – približava se zima, a IKEA je dočekuje Vinter 2018 kolekcijom!

U ograničenoj kolekciji Gratulera, u kojoj se nalaze neke od ikona IKEA dizajna iz 1970-ih i 1980-ih godina, ali osuvremenjene u skladu s aktulnim trenutkom.

“Neki od ovih proizvoda su vintage ikone – i danas su posvuda prisutni. Još uvijek kupujem IKEA proizvode na aukcijama i u second-hand trgovinama. I vidim ljude koji dijele strast za poviješću i baštinom”, izjavila je Karin Gustavsson, kreativna liderica u tvrtki.

Ograničena kolekcija Lustigt potpuno je posvećena igri, podjednako djece i odraslih. To je kolekcija u kojoj će svatko naći nešto za sebe – papiri za bojenje, puzzle, vijača s led svjetlom, set za tkanje, igra boćanja – i još mnogo toga. Namijenjena svima koji se vole igrati – bez obzira imaju li 5 ili 75 godina

Ikea - kolekcija Självständig
Iz kolekcije Självständig / Foto: Press

Tu je i Självständig, ograničena kolekcija s predmetima koji vam daju veliku slobodu u njihovoj primjeni. Izvorno inspirirani “hackingom” i pristupom „uradi sam”, proizvodi su dizajnirani i proizvedeni s namjerom da ih vlasnici učine jedinstvenima – i vlastitima.

“Zaronili smo u temu kreativnosti i nastojali sagledati što znači biti buntovan i nezavisan kad govorimo o namještaju i detaljima za dom. Također smo istražili kako omogućiti ljudima da mijenjaju, igraju se i nadograđuju ono što smo napravili”, objašnjava Maria O’Brian, kreativna liderica u tvrtki IKEA.

Konačno, tu je i božićno-novogodišnja kolekcija Vinter 2018, raskošna, bogata i prepuna neobičnih ukrasa kojima ćete dodatno uljepšati svoje blagdane. Ova kolekcija nudi sve što vam treba za bajkovite blagdane: detalje za stol, prigodnu rasvjetu, kutije za poklone i papire za omatanje, dekoracije za jelku, cvijeće, pa čak i sama blagdanska stabalca.

Ikea - Božićno-novogodišnja kolekcija Vinter 2018
Iz božićno-novogodišnje kolekcije Vinter 2018 / Foto: Press