IDE NA SUD: 47-godišnjak prijavljen jer je na društvenim mrežama širio laži o prisilnom cijepljenju

Foto: Pixabay

Policija je ponijela prekršajnu prijavu protiv 47-godišnjeg muškarac s područja Svetog Đurđa koji je snimio i na društvenim mrežama objavio svoju izjavu u kojoj je izmislio da se građani pogođeni potresima na području grada Siska moraju prisilno cijepiti protiv koronavirusa.

Dana 3. siječnja 2021. godine, 47-godišnji muškarac s područja Svetog Đurđa, snimio je svoju izjavu u kojoj je izmislio da se građani pogođeni potresima na području grada Siska moraju prisilno cijepiti protiv koronavirusa, priopćila je Policijska uprava Varaždinska.

Navedeni je tako snimljenu izjavu širio putem više društvenih mreža te time remetio mir i spokojstvo građana koji su pregledali snimku.

Na jednoj od spomenutih mrežnih usluga, snimku je pregledalo preko 47 000 građana koji su povjerovali u istinitost snimke, iznoseći negativne komentare na tavo cijepljenje, dok je na drugoj društvenoj mreži snimka blokirana zbog neistinitog sadržaja.

Protiv 47-godišnjaka je prekršajnom odjelu nadležnog općinskog suda, podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 16. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.