I Bandić je svoje rekao: Paromlin će se riješiti, a dok se ne riješi…

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da će, dok se Paromlin ne uredi, na tom mjestu biti parkiralište te ustvrdio da Ministarstvo kulture Gradu nije dalo rok u kojemu mu treba uputiti plan uređenja Paromlina.

bandic-s-novinarima
“Paromlin ćemo napraviti u narednih četiri, pet godina, a do tada će biti parkiralište, jer bolje da ljudi parkiraju za pet kuna ili deset dnevno nego da stoji dimnjak koji može pasti nekome na glavu”, rekao je Bandić novinarima, javlja Hina.

Na pitanje što je s postupkom obnove i uređenja Paromlina jer je Ministarstvo dalo neki rok da im upute plan, Bandić je odgovorio da im “ništa Ministarstvo nije dalo rok”.

“Ako mi budemo slušali Ministarstvo nećemo to riješiti tako brzo kao što ćemo pratiti tempo i dinamiku naših projekata. Paromlin će biti riješen u sklopu međunarodnog natječaja sa Gredeljem, a jedan od glavnih projekata će biti gradska knjižnica”, rekao je Bandić.

Mediji navode i da je Ministarstvo kulture 15. srpnja Gradu Zagrebu poslalo rješenje i dalo osam dana da pokrene postupak odobrenja za obnovu i uređenje kompleksa Paromlin. Rješenjem je Gradu dan rok da 180 dana nakon što dobije odobrenje za obnovu uskladi zatečeno stanje sa Zakonom o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara kako to propisuje Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture.

Projekt uređenja industrijske baštine Paromlina i Gredelja Grad najavljuje već godinama kao dugoročnu veliku investiciju.