Humanitarni koncert klape Nostalgija za pomoć osobama s invaliditetom

Centar za kulturu i informacije Maksimir i zagrebačka udruga za promicanje neovisnosti osoba s invaliditetom Expeditus organiziraju humanitarni koncert klape Nostalgija, koji će se održati u nedjelju, 15. veljače u 19 sati, u Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18.

klapa_nostalgija

Riječ je o humanitarnoj akciji prikupljanja donacija za elektronički sustav Servus koji osobama s najtežim stupnjem tjelesnog invaliditeta omogućava samostalno upravljanje raznim uređajima poput telefona, portafona, termostata, klima uređaja, svjetala, televizora, računala, elektronskih vrata i sličnog, a može se kontinuirano nadograđivati i za ostale uređaje koji su od osobite važnosti pojedinim korisnicima.

Sustav je napredan, predstavlja inovaciju u asistivnoj tehnologiji i od drugih se sustava slične namjene razlikuje po svojoj jednostavnosti i širini primjene, a prema riječima samih korisnika omogućuje im znatno veću samostalnost, u cijelosti im unapređujući kvalitetu života.

“Planira se nabava osam uređaja, odnosno prikupljanje 90 tisuća kuna. Sve do posljednje lipe ići će isključivo za navedenu namjenu. Svih osmero potencijalnih korisnika pristali su na to da se njihova imena objave u medijima kako bi ljudi točno znali za koga uplaćuju novac. Naravno, iako će se imena potencijalnih donatora (privatnih i pravnih osoba) zasjeniti radi zaštite privatnosti, sve će donacije biti objavljene na stranicama udruge kako bi se izbjegle bilo kakve sumnje u transparentnost akcije i motive udruge”, rekao je Siniša Kekić, predsjednik udruge Expeditus.

Ističe i kako akcija nije namijenjena isključivo osobama s jednom vrstom tjelesnog invaliditeta, već su njome obuhvaćene osobe s mišićnom distrofijom i multiplom sklerozom, kao i osobe s tetraplegijom, cerebralnom paralizom i reumatoidnim artritisom.

Budući da osnovni paket s gore navedenim uslugama stoji 15.000 kuna, iz Udruge pozivaju da svojim prilogom pridonesete ostvarenju ovoga plemenitog cilja i da zajedničkim snagama senzibiliziramo javnost za one koji žive među nama i o čijim potrebama možda rijetko razmišljamo, ali im je itekako potrebna naša pomoć.
Svoj prilog možete uplatiti na račun udruge HR8424020061100657322 s naznakom ‘Prikupljanje donacija za Servus’. Svaki donator ili podupiratelj na vlastiti će zahtjev dobiti određen broj ulaznica za kulturni program.