HTV počinje s prikazivanjem 22. sezone popularne kriminalističke serije “Umorstva u Midsomeru”

Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 14. listopada na Drugom programu (HRT-HTV2) u sklopu ciklusa Krimi petak u udarnom terminu od 20:15 počinje s premijernim prikazivanjem 22. sezone popularne serije “Umorstva u Midsomeru”.

I u 22. sezoni serija donosi niz kriminalističkih zagonetki smještenih u bizarni svijet grofovije Midsomer. Serija spaja suvremeni kontekst sa slikama i atributima koji podsjećaju na nostalgičnu prošlost malih mjesta koja je romantičnija u sjećanju nego u stvarnosti.

Zvijezde serije su mještani s opakim smislom za humor koji ovu seriju razlikuje od drugih detektivskih drama. Nema sporednih likova, svi su nepouzdani, ekscentrični i nezaboravni.

Nakon što mjesni fotograf sa svojim Lovcem na vukove pobijedi na natjecanju urbanih mitova, neočekivano stječe sljedbu. No kad je čovjek ubijen, Barnaby i Winter moraju istražiti je li se mit izrodio u stvarnog ubojicu.

Uloge: Neil Dudgeon (John Barnaby), Nick Hendrix (Jamie Winter), Fiona Dolman (Sarah Barnaby), Annette Badland (Fleur Perkins)