HTV kreće s prikazivanjem nove dokumentarne serije “Planine”

Maja Tokić i Nataša Kraljević | Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u srijedu 4. listopada na svom Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 20:40 sati počinje s prikazivanjem nove dokumentarne serije „Planine“.

Dokumentarna serija Planine je zabavan i edukativan putopis u kojem se uspinjemo na hrvatske planine i pritom upoznajemo ljude i krajeve. To je i serija o duhovnom putovanju, otkrivanju sebe i biti života. Jer tamo gore, daleko od civilizacije, u visinama, spoznajemo i esenciju života – sebe kao mali dio golemog svijeta. Osjećamo prolaznost, a sve što nas mori izgleda manje i nevažno.

U svakoj od šest epizoda serije pratimo drugog voditelja – domaćina planinara, koji nam otkriva zašto voli planine i što mu je hodanje po vrhuncima donijelo. Sa sobom vodi ili susreće ljude u kojima je planina ostavila neizbrisiv trag i zauvijek ih promijenila. Vodimo vas na Velebit, Risnjak, Dinaru, Mosor, Učku te vrhove Cresa i Lošinja.

U prvoj epizodi Doris Pinčić Guberović, televizijska voditeljica i glumica, u tri dana prolazi Premužićevu stazu, najpoznatiju velebitsku stazu dugu 57 kilometara. Društvo joj čine novinarka Mirjam Jukić i umirovljena vojnikinja Vera Ivezić, obje oboljele od multiple skleroze. Na svom putu razgovaraju o životu, radostima ali i bolesti te sreću razne planinare. “Hodanje uzbrdo je poput života, ideš gore i katkad je teško, htio bi odustati, ali kada dođeš na vrh, shvatiš da je upravo to cijeli život u malom. Što manje signala, što manje stvari, što više prirode, to više srca i vraćanja sebi”.

Scenarij potpisuju Maja Tokić i Nataša Kraljević Kolbas, režiju Maja Tokić, producent je Marko Kaić. Autorice Maja Tokić i Nataša Kraljević Kolbas.