HSLS traži promjenu prometnog režima u Ulici Stjepka Pasanca

Foto: Ivan Šabić

Gradski HSLS traži promjenu prometnog režima u Ulici Stjepka Pasanca, u Donjoj Kustošiji.

Prema ovoj inicijativi, sadašnja slijepa ulica u kojoj se promet odvija u oba smjera, više ne bi bila slijepa, a promet bi se odvijao samo u jednom smjeru.

U Ulici Stjepka Pasanca nalaze se Osnovna škola Otona Ivekovića i Dječji vrtić Matija Gubec i upravo je zbog toga uspostavljen sadašnji prometni režim, koji je usmjeren na smanjenje broja vozila koja u ulicu ulaze.

Dubući da je ulica na zapadnom kraju zatvorena, u nju ulaze samo vozila stanara te onih koji dolaze zbog škole i vrtića – zaposlenika i roditelja.

Međutim, u jutarnjim i popodnevnim satima, u vrijeme kad roditelji dovoze i odvoze djecu, u ulici stvaraju velike gužve.

Iz HSLS tvrde da imaju rješenje za to, o čemu su govorili na današnjoj konferenciji za novinare održanoj na otvorenom prostoru, između škole i vrtića u Ulici Stjepka Pasanca.

“Prenamjenom Pasančeve ulice iz dvosmjerne i slijepe u jednosmjernu ulicu u smjeru od Sokolske ulice prema Svačićevoj ulici smanjio bi se broj konfliktnih točaka na raskrižju sa Sokolskom ulicom više nego duplo i slijedom navedenog, automobili se više ne bi mogli unatrag polukružno okretati između škole i vrtića i na taj način dovoditi djecu u opasnost (djeca su niska, pa ih vozač ne vidi)”, rekao je Dragutin Roginić, predsjednik Ogranka HSLS-a Stenjevec.

HSLS također predlaže postavljanje zaštitne ograde na postojeći nogostup i izgradnju novih parkirnih mjesta na sadašnjoj zelenoj površini između škole i vrtića, a protivi se izgradnji pješačkog koridora između DV Kustošija i OŠ Otona Ivekovića prema susjednoj Ulici Matije Gupca, koju je prije nekog vremena inicirao Ivan Zelenić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Stenjevec.

Prema mišljenju Darka Klasića, predsjednika gradskog HSLS-a, problem je u nekoordinaciji mjesne samouprave s Gradskom upravom.

“Prometna policija je dala pozitivno rješenje, gradski prometni ured se očitovao i dao pozitivno rješenje, nažalost mjesna samouprava to ignorira”, rekao je Klasić.