‘HRVATSKA LIJEPA KNJIGA’: Otvoren natječaj za najljepše oblikovane hrvatske knjige

Hrvatska lijepa knjiga
Foto: NSK

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i ove godine organizira natječaj Hrvatska lijepa knjiga i poziva nakladnike da se prijave do 8. prosinca.

Natječaj se organizira radi odabira najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga za međunarodni natječaj Best Book Design from all over the World, koji će se održati za vrijeme trajanja Sajma knjiga u Leipzigu te za izložbu Book Art International, koja se održava u sklopu Sajma knjiga u Frankfurtu.

Kategorije za prijavu su: književnost, znanost, monografije o umjetnosti i umjetnicima i fotomonografije, knjige za djecu i mladež, školske knjige, bibliofilska i reprint izdanja i katalozi. Prijaviti se mogu knjige koje su objavljene tijekom 2017. godine.

Na natječaju i izložbi se predstavljaju dosegnute razine kreacija likovnih urednika, dizajnera te tiskarskog umijeća, a natječaj se raspisuje na poziv Zaklade Stiftung Buchkunst. Odabrane knjige nakon Sajma u Frankfurtu postaju dio fonda German Book and Type Museum, koji je dio Njemačke nacionalne knjižnice (Die Deutsche Bibliothek).

Više informacija o natječaju i načinu prijave potražite na mrežnim stranicama Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i na poveznici Hrvatska lijepa knjiga.