HRT počinje prikazivati četvrtu sezonu serije “Inspektor Montalbano”

HRT počinje prikazivati četvrtu sezonu serije "Inspektor Montalbano"
Foto: Fabrizio di Giulio

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od subote 11. srpnja na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 14:05 sati počinje s prikazivanjem četvrte sezone serije “Inspektor Montalbano”.

Riječ je o izvrsnoj RAI-jevoj detektivskoj seriji sa šarmantnim, upornim, pronicljivim i prividno nonšalantnim detektivom Montalbanom (L. Zingaretti) i njegovim kolegama iz policijske postaje nevelikoga grada na Siciliji.

HRT počinje prikazivati četvrtu sezonu serije "Inspektor Montalbano"
Foto: Fabrizio di Giulio

Uspjela serija o Montalbanu nastala je prema kriminalističkim romanima talijanskog pisca Andree Camillerija (1925. – 2019.), ujedno i koscenarista.

Zahvaljujući vrsnim glumcima i sjajnoj produkciji, autori su slikovite prostore sicilijanskog gradića ispunili još slikovitijim likovima lokalnih policajaca, gostioničara, mafijaša… U svemu tome ne manjka ni lepršave duhovitosti, hrane, vina i ljubavnih začina, a u pozadini se negdje uvijek nazire i sjena mafije.

U prvoj epizodi serija neobičnih provala zagorčava život inspektoru Montalbanu. Sve su se dogodile u kućama bogataša iz istoga kruga i svaka je bila ista.

Prvo su opljačkane vikendice, a potom i stanovi u gradu. Nakon što provalnička banda anonimnim pismima najavi četvrtu i posljednju provalu, Montalbano ih odluči uhvatiti na djelu.