HEP-Toplinarstvo: Spremni smo za sezonu grijanja

grijanjeHEP-Toplinarstvo je 15. rujna 2013. godine razdobljem spremnosti za grijanje službeno započelo ogrjevnu sezonu 2013./2014. za približno 117.000 kućanstava i 6.000 poslovnih prostora u gradovima Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću, izvijestili su iz HEP-a.

Od 15. rujna HEP-Toplinarstvo svakodnevno prati vanjske temperature zraka i dugoročnu vremensku prognozu, te će započeti s isporukom toplinske energije za grijanje kada se za to ostvare vremenski uvjeti.

HEP-Toplinarstvo je tijekom ljeta u gradovima Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću planski revitaliziralo ukupno 7,5 km vrelovodne i parovodne trase te je izgradilo oko 4,2 km nove vrelovodne trase.

Iz HEP-Toplinarstva ističu da će se u periodu prije uključivanja grijanja iskoristiti povoljni vremenski uvjeti za izvođenje dodatnih radova kojima će se povećati sigurnost toplinskih sustava, a uslijed kojih će potrošači u pojedinim naseljima na nekoliko sati biti bez tople vode.

Kako bi se u svim zgradama moglo uključiti grijanje čim se ostvare vremenski uvjeti, unutrašnje instalacije grijanja moraju biti ispravne i spremne za prihvat toplinske energije. Direktor HEP-Toplinarstva, Robert Krklec, stoga poručuje: “Molimo naše potrošače da što prije završe započete radove na unutrašnjim instalacijama grijanja, a upravitelje i predstavnike suvlasnika podsjećamo da nam dostave pisanu potvrdu o uspješnom završetku svih radova, kako bismo bili sigurni da su unutrašnje instalacije spremne za grijanje. Također, napominjemo da potrošači koji imaju dugovanja za isporučenu toplinsku energiju ista što prije trebaju podmiriti”.

Ogrjevna sezona 2013./2014. završit će u skladu s vremenskim uvjetima, a najkasnije 15. svibnja 2014. godine.