GEN-I dodatno će sniziti cijene struje da ostane jeftiniji od HEP-a

gen-iSlovenska energetska tvrtka GEN-I najavila je dodatno sniženje cijena električne energije u sklopu ponude Jeftina struja, reagirajući na pad cijena koji je objavio HEP. Nove cijene stupaju na snagu 1. listopada.

Naknada za opskrbu ostaje ista – 9,25 kuna na mjesec s PDV-om. Cijena po jedinstvenoj dnevnoj tarifnoj stavci po novome će s PDV-om iznositi 0,533 kn/kWh, po višoj dnevnoj tarifnoj stavci 0,563 kn/kWh, a nižoj dnevnoj tarifnoj stavci 0,281 kn/kWh.

U GEN-I-ju tvrde da će njihova struja s dodatnim sniženjem ostati daleko jeftinija od HEP-ove. Također naglašavaju da HEP ponovno nije objavio snižavanje cijena električne energije za male poduzetnike.

Iz GEN-I-ja su pozdravili odluku Hrvatske energetske regulatorne agencije koja je omogućila HEP-u smanjenje cijena struje.

“Pozdravljamo odluku Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) jer je to dobra odluka za sve korisnike u Hrvatskoj te ona potvrđuje naše tvrdnje da je cijena električne energije u Hrvatskoj izuzetno visoka i da postoji mnogo prostora za njezino snižavanje”, komentirao je u priopćenju predsjednik uprave Grupe GEN-I Robert Golob.