HAK UPOZORAVA: Pred naplatom Lučko kilometarska kolona, gužve na cestama prema moru

HAK UPOZORAVA: Pred naplatom Lučko kilometarska kolona, gužve na cestama prema moru
Foto: Screenshot / HAK

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jankomir i Lučko vozi se usporeno, a kolona pred naplatom Lučko (A1) je oko 4 km, između čvorova Buzin i Lučko kolona je oko 6 km, upozorava Hrvatski autoklub (HAK).

Nakon prometne nesreće na autocesti A1 između čvorova Novigrad i Bosiljevo I u smjeru Dubrovnika vozi se u koloni od oko 4 km.

Zbog veće gustoće prometa povremeno se vozi uz kraće zastoje na pojedinim dionicama autocesta – u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, nekim graničnim prijelazima te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju. Počinje jačati promet i u smjeru unutrašnjosti. 
Vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje prometnih propisa i ograničenja.

Na A1 Zagreb-Split-Ploče pojačan je promet u smjeru mora, osobito dionicom od naplate Lučko do tunela Svet Rok

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zbog povećane gustoće prometa na A3 iz smjera čvorova Jankomir i Buzin u smjeru autoceste A1 promet se odvija usporeno s povremenim zastojima. Molimo korisnike za dodatan oprez i strpljenje.
Do 10. kolovoza 2020. zatvoren je izlazni krak čvora Babina Greda (iz smjera Bregane, u smjeru NP Babina Greda) i ulazni krak istog čvora (iz smjera NP Babina Greda u smjeru Lipovca). Obilazak je preko čvorova Velika Kopanica i Županja.

Do 4.kolovoza zbog izvanrednog prijevoza između čvorova Delnice i Ravna Gora, u zoni tunela Vršek, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, povremeno će se zaustavljati promet u oba smjera između 00:00 sati i 04:00 sata, 2 (dva) puta u trajanju do 15 min.