Gvardiol progovorio o suzama nakon poraza od Argentine, otkrio što mu je Livaja rekao kako bi ga utješio

Foto: Screenshot HRT

Joška Gvardiola novinari su na današnjoj konferenciji za novinari pitali o suzama poslije poraza od Argentine u polufinalu svjetske smotre i riječima utjehe Marka Livaje, objavio je Hrvatski nogometni savez.

“Marko i ja smo jako dobri prijatelji. Svi se dobro slažemo, atmosfera je super i da nije tako, tko zna kako bismo završili turnir. Suze su se dogodile jer me sve pogodilo, ali sad nam preostaje borba za treće mjesto. Što mi je rekao Livaja? Da je ovo tek moje prvo svjetsko prvenstvo i da će ih biti još“, rekao je Gvardiol.

“To je jedan dio odrastanja, ali suze se nisu dogodile zbog pogreške, nego nekih drugih stvari. Ne postoji igrač koji ne griješi, pogotovo na poziciji stopera. Mi stoperi imamo jako važnu ulogu, a pogreške su dio sporta i sigurno će ih biti još. Naravno, pokušat ću da ih bude što manje”, dodao je.

O igranje pod injekcijom:

“Moje stanje je bolje nego prije, imamo još dva dana vremena da poradimo na tome i siguran sam da ću biti zdrav i u sastavu”.

O mogućnosti da postane najbolji mladi igrač na prvenstvu:

“Bilo bi lijepo dobiti priznanje za najboljeg mladog igrača, ali još bi mi još draže vratiti se s kući s brončanom medaljom”.

Joško na terenu i van njega:

“Nastojim na terenu biti drugačiji nego što sam van terena kad se družimo. Jednostavno, na terenu moraš pokazati dozu drskosti, bez toga danas teško možeš napraviti neke stvari. Doček? Bio sam na dočeku 2018. godine, imao sam 16. godina i sjećam se tih scena. Sve utakmice do finala gledao sam na moru u Novigradu, onda sam se vratio u Zagreb jer su mi počinjale pripreme u Dinamu. Teško je ponoviti takav doček, ali nadam se da će se ponoviti barem dio toga”.

O igranju protiv Messija:

“Jedno lijepo iskustvo, iako sam već igrao protiv njega, ali u klubu. On igra sasvim drukčije za klub, u odnosu na igranje za reprezentaciju. Drago mi je, bez obzira na poraz, ali znam protiv kakvog sam igrača igrao. To je veliko iskustvo i jednog dana ću pričati djeci da sam devedeset minuta čuvao Messija, najboljeg igrača koji je ikad igrao. Nadam se samo da ćemo sljedeći put mi pobijediti”.

O igri obrane Vatrenih:

“Lijepo je pročitati da je obrana dobro igrala na prvenstvu, ali obranu ne čine samo braniči i vratar. Ona počinje od Kramarića pa sve do Livakovića. Jednostavno, na prvenstvu moramo biti kao jedno i braniti se tako, jedino onda može biti rezultata”.