Gromoglasni pljesak i ovacije obilježile premijeru Zdjela Cabareta!

Foto: Nikola Zoko

U prepunoj dvorani Heart by Lido, održana je svečana premijera Zdjela Cabareta – Penisometrija, prva u nizu predstava koje će ovaj Cabaret predstaviti publici u ovoj godini!

Kako i priliči svečanoj premijeri su nazočili u brojni poznati poput Zlatana Zuhrića Zuhre u društvu supruge Monike, Mie Krajcar, Alfija Kabilja, Mire Ungara sa suprugom Sarom, Matije Vuice i Jurice Popovića, Zdravka Šljivca. Viđen je i ilustrator Mario Jurjević, glazbenici Papageno, Mirko Švenda Žiga i Ivan Androić (Los Caballeros) te brojni vinari, influenceri…

Zdjela Cabaret je počeo ‘laganim zagrijavanjem’ na koje je pozvao ‘meštar ceremonije’ Siniša Cmrk, upoznajući publiku s članovima Zdjela Cabaret benda (Branko Ovčarić Ovca – klarinet, Darko Gulić Gula (gitara), Davor Bunčić Buna (vokal, usna harmonika), Oliver Belošević Olja (klavijatura), Karlo Krešimir Kukovačec (bubanj) i bas gitara koji su okupljene uveli u Zagrebački ‘štimung’ prošlog stoljeća te dali odličnu glazbenu uvertiru u cijeli projekt. Za to vrijeme poslužen je i prvi slijed jela – predjelo na kojem su se sljubljivali paški sir, hobotnica i sočne smokve!

Foto: Nikola Zoko

Na premijeri predstave, pomalo škakljivog naziva, Penisometrija, briljirale su obje postave znanstvenika izmišljenog univerziteta Penisometrije, Iskra Jirsak i Asim Ugljen te Petra Težak i Zoran Pribičević koji su na vrlo duhovit i zabavan način secirali pomalo tabu teme društva u kojem živimo. Kako i priliči kabaretu, predstava je interaktivna, a u donošenju vrlo važnih zaključaka sudjelovala je i publika. Kako bi atmosfera bila još bolja, predstava je podijeljena na dva dijela, a u pauzi je publika ponovo doživjela nešto posebno! Na pozornici su se izmjenjivale glazbenice Ivana Starčević i Maja Kesić, koje su svaka posebno otpjevale poznate kabaretske songove, a za to se vrijeme na stolovima publike pojavilo glavno jelo namirnicama koje podižu libido sljubljenih s posebnom selekcijom Zdjelarević vina.

Foto: Nikola Zoko

Kabaretu je točku na ‘I’ dao i iluzionist Dario Matejčić koji je izvodio zabavne trikove s publikom, a kraj programa začinili su i gosti. Naime, spontano se mikrofona uhvatio legendarni Žiga,ali i Papageno dajući tako obol ovom projektu, ali i pozivajući, zajedno s Davorom Bunčićem Bunom ljude na ples. Na kraju je bilo zanimljivo vidjeti kako scenu kabareta preplavljuje zadovoljna publika željna kvalitetnog plesa…

Jedinstveni projekt Zdjela Cabaret je ugledao svjetlo dana – idejni začetnik, poznati vinar, Davor Zdjelarević, glumačka ekipa, ceremonijal meštar Siniša Cmrk, režiser Mario Kovač, ali i svi članovi ansambla (kostimografkinja Tihana Ostreš, vizažistica Lucija Žulj, frizerka Mirjana Vaclavek te scenografkinja Lucija Jerković) odradili su maestralno svoj dio posla i odmah najavili program dalje.

Zdjela Cabaret: Penisometrija, ponovo je na repertoaru u dvorani Heart by Lido na Dan žena, 08. ožujka s početkom u 20:00 sati, kad će kao i na premijeri partner predstave biti Biobaza, s poklonima za nju i njega (losion za tijelo i kultni Jajoper).