Goran Čolak oborio Guinnessov rekord, ronio na dah 23 minute i 1 sekundu

Goran Čolak, europski i svjetski rekorder te prvak u ronjenju na dah, večeras je na otoku Viru postavio novi Guinnessov rekord.

goran_colak

U disciplini statika s prethodnim disanjem čistog kisika ronilac Goran Čolak izdržao je pod vodom pune 23 minute i 1 sekundu i time ostavio brojne posjetitelje ovoga spektakla u nevjerici i čudu, javlja Radio Zadar.

Ljudska granica izdržljivosti ponovo je pomaknuta. Ovoga puta u ronjenju na dah. Dosadašnji rekord od 22 minute i 22 sekunde pomaknut je za točno 39 sekundi. Iako se radi o profesionalcu te hrvatskom i svjetskom rekorderu ovo je bio itekako riskantan podvig koji nije moguće postići bez dobre pripreme i koncentracije.

I sam u šali priznaje kako je prilikom zarona smišljao izgovore u slučaju neuspjeha.

Negdje na polovici vremena vidio sam da će biti ok, i odradio sam zaron do kraja. Pokušavaš se isključiti što je više moguće i ne misliti na publiku, treba sve odraditi taktički i kako je dogovoreno – rekao je nakon izrona Goran Čolak na kojem se začudo nisu vidjeli znakovi umora.

Kako javlja 24sata.hr, nakon izrona Čolak je rekao da mu zaron ovaj puta nije bio toliko fizički naporan kao neki prije, ali ga je psihički iscrpio.

“Osjećam da još nisam ni blizu granice do koje mogu ići”, rekao je Čolak odmah nakon obaranja rekorda.